10 ting du bør sjekke på huset nå

Jo lenger du venter, jo dyrere kan det bli.

TA EN HUSSJEKK: Ta en grundig hussjekk nå, så kan du spare deg for større utbedringer dersom småtingene får utvikle seg. Det er også en god investering dersom du må selge huset. Foto: SAMFOTO/NTB SCANPIX
TA EN HUSSJEKK: Ta en grundig hussjekk nå, så kan du spare deg for større utbedringer dersom småtingene får utvikle seg. Det er også en god investering dersom du må selge huset. Foto: SAMFOTO/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Ta en grundig sjekk av huset ditt nå, for å oppdage eventuelle skader som har oppstått i løpet av vinteren - og for å få et overblikk over utbedringer som må gjøres.

Lar du det gå for lenge før du tar tak i ting, kan det føre til unødvendig store kostnader til vedlikehold.

- Vi som meglere ser dessverre altfor ofte at mange har utsatt enkelt vedlikehold, og det har ført til større skader som igjen går utover salgssummen på boligen, sier Karsten Onsrud, Direktør Marked og Kommunikasjon i Krogsveen.

Her gir vi deg en oversikt over hva du bør sjekke.

Fukt og råte er gjengangere!

Grunnmur og kledning er to av områdene hvor det oftest oppstår fukt- og råteskader. Ifølge Finans Norge stod fukt og vannskader på private boliger alene for forsikringsutbetalinger på over 200 millioner i 2014.

- Det er viktig å sjekke om det har oppstått skader på kledning og grunnmur hvert eneste år. Da kan du hindre at en eventuell skade utvikler seg. Følgeskader kan fort mangedoble kostnadene, sier kjedeleder i Mesterhus Raymond Myrland i en pressemelding.

En undersøkelse gjennomført av SINTEF Byggforsk i 2013 viste at færre enn 1 av 10 husstander hadde utbedret påviste skader på grunnmur og kjeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer