Det er ikke uten grunn at vi snakker om at man ikke engang har til salt i maten.
Salt er en av de viktigste ingrediensene du har i kjøkkenskapet. Uten salt blir maten tannløs. Du trenger ikke bruke så mye (for salt er selvfølgelig én av de tingene helsemyndighetene jevnlig advarer mot), men når maten mangler noe er det som regel salt. Enten du lager sjokoladepudding, boller, pastasaus eller koker poteter.
Salt er imidlertid langt mer enn en smaksforsterker. Under har vi samlet ti tips til andre ting du kan bruke salt til.
#1: Drepe mordersnegler
Nå er det kanskje ikke humant, men så er heller ikke sneglene humane.
Dessuten spiser de dyrekjøpte hagevekster og søte jordbær. Strø salt på sneglen, da dør den. Enkelt og greit. Men vær forsiktig så du ikke dreper plantene i samme slengen.
Her finner du også flere tips til de hvordan du kan bli kvitt de plagsomme sneglene.
#2: Ugressmiddel
Salt skal også være et effektivt ugressmiddel. Strø saltet nær ugressets røtter. Du bør imidlertid passe på at du ikke kommer for nære planter du ønsker å beholde.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger