10 tips til deg som skal selge boligen selv

- Invester i en god teknisk tilstandsrapport.

Selge selv? Det er mye å holde styr på, her er sjekklisten. Foto: iStockphoto.com
Selge selv? Det er mye å holde styr på, her er sjekklisten. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukermyndighetene jublet da Finn åpnet for at private selv kunne legge boligen sin ut for salg fra 1. januar i år. Dette skjedde på dagen ett år etter at den nye loven om eiendomsmegling trådte i kraft, som skjerpet kravene til eiendomsmeglere.

Men det at du kan avertere boligen, betyr ikke at du kan – eller bør - selge boligen helt selv. Til selve oppgjøret anbefaler vi at du får hjelp av en profesjonell aktør, det være seg en megler, en advokat eller en bank.

Det er imidlertid mye i salgsprosessen du kan gjøre selv. Noen har vært igjennom denne prosessen med kjøp og salg så mange ganger at de kan gangen i det, og som førstegangsselger kan man for eksempel få hjelp fra et av selg-selv-meglerbyråene.

Selg selv: Spar tusener på annonsering - og boligsalget

Gjør det selv

Forbrukerrådet har utarbeidet en tipunkts liste, for deg som skal selge boligen selv. Følger du disse, unngår du – og kjøper – tvistesituasjon i etterkant.

  1. Bekreftet grunnboksutskriftDenne henter du fra Statens Kartverk.

    NB Servitutter som ikke er tinglyst, (gangrett, veirett, båtplassrett, osv) vil imidlertid ikke fremgå her, slik at en må spørre naboer og tidligere eiere. Opplysninger om eventuell forkjøpsrett må også innhentes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.