Boligsalg:

12 råd før du selger boligen

Når man skal selge boligen sin er det mye å sette seg inn i. Blant annet må man gjøre boligen presentabel før fotografen kommer. Boligstylistene og megleren har gitt DinSide sine beste råd.

ENKLE STEG: Å male et par rom kan være det som tiltrekker enda flere kjøpere til visning. Foto: Monkey Business Images / Shutterstock / NTB
ENKLE STEG: Å male et par rom kan være det som tiltrekker enda flere kjøpere til visning. Foto: Monkey Business Images / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Skal du selge boligen din i nærmeste framtid og er litt i villede om hvor du skal starte?

En god idé er å tenke på hvordan boligen skal bli presentert i annonsebildene og på visning.

Ny kjærlighet til huset

Camilla Berg Eriksen og Lise Johansen driver Øya Interiør sammen og styler daglig boliger for salg i Vestfold-området. Til nå har de stylet over 1000 boliger.

De gir alltid ut en brosjyre med 12 råd til styling før salg av boligen til kundene.

– Mange får en aha-opplevelse og en ny kjærlighet til huset, forteller jentene til DinSide.

Når kundene har fulgt tipsene, ser de boligen på en ny måte.

– Flere sier at de får lyst til å bli boende, sier de.

BOLIGSTYLISTER: Camilla Berg Eriksen og Lise Johansen driver boligstylingsfirmaet Øya Interiør. Foto: Privat
BOLIGSTYLISTER: Camilla Berg Eriksen og Lise Johansen driver boligstylingsfirmaet Øya Interiør. Foto: Privat Vis mer

Bolig er ferskvare

Også meglere sitter inne med gode tips for å gjøre boligen mer attraktiv før salg.

– Som hovedregel gjelder det å alltid ha et presentabelt og fint hjem. Det vet vi gir den beste salgsprisen, og skaper mest interesse i markedet, forteller daglig leder og partner i Privatmegleren Gamle Oslo, Anders Nykkelmo Solem.

Han forteller at bolig er ferskvare, og har man et hjem som harmonerer fint med trendene både i fargevalg, overflater og møblering, gir det som regel bedre betalt enn i motsatt tilfelle.

Og ett tips synes han er ekstra viktig:

– Maling er billig, og dekker store flater. Nymalte vegger og overflater er det som er blikkfanget, og som dominerer bildene i nettannonsene. Veggene er også «lerretet» til boligen, og definerer ofte hvordan man opplever boligen på visning. Bonusen er at hjemmet i tillegg fremstår rent og pent.

TIKTOKER: Hurryliv snakker om hennes beste organiseringstips og hva hun blir inspirert av. Video: Liv Gravdal. Klipp: Malin Ridder-Nielsen Janssen Vis mer

Følg en rød tråd

Solem forteller også at fargevalgene bør harmonere med øvrig møblement i leiligheten, i tillegg til planter, bilder og nips.

– Det må være en rød tråd i hele boligen. Selger bør aller helst rydde godt, og strukturere oppsettet etter hvordan bildene skal tas, sier han og fortsetter:

– Bildene er svært viktige. Her må man ha i bakhodet at bildene er 2D og at man kan bruke møbler og gjenstander til å skape dybde, mens opplevelsen på visning er «3D». Det betyr at det ikke alltid er slik at boligen med fordel bør være helt likt møblert på foto og visning.

Dersom boligen er sliten, og defineres som et «oppussingsobjekt», er det mer enn nok å rydde.

– På generelt grunnlag vil vi aldri anbefale å påkoste oppussing på deler av boligen, da en nymalt vegg eller to ikke vil ha innvirkning på kjøpers interesse. Det hjelper heller ikke å sette inn nytt kjøkken, bad, eller annet, da kjøperen trolig vil renovere alt, sier megleren.

Han mener at så lenge hjemmet fremstår fint og harmonerer i både fargevalg og møblering, er det fint om det er malt etter trendene.

– Vi ser en markant økning hvor boligeiere velger å male både vegger og tak i samme farge. Dette er ofte folk som er opptatt av å fornye og følge med i tiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer