12 råd for godt inneklima

Slik får du en sunn og frisk bolig.

Publisert
Sist oppdatert
- Vekten av den boligluften et menneske puster inn i løpet av et helt liv, er større enn den samlede vekten av mat og drikke som man inntar i samme tidsrom.TÆNK, forbrukermagasin.


Vår egen bolig kan påvirke oss mer enn vi kanskje tror. For et dårlig inneklima kan gi oss astma og allergi, og i verste tilfelle hjertesykdommer og kreft.

12 råd for godt inneklima

  1. 12 gode inneklimaråd


Les også: Advarer mot gipsplater på badet

Skumle ting

De viktigste årsakene til dårlig inneklima er fukt som forårsaker skimmelsvamp og husstøvmiter. Men også avgasning av formaldehyd og andre kjemikalier fra byggematerialer, møbler, gulv, rengjøringsmidler og elektroniske apparater, kan gi dårlig inneklima.

For ikke å snakke om partikler fra stearinlys, peiser, matlaging og røyk. Og sist og ikke minst bør vi heller ikke glemme radioaktiv radon og farlig asbest i eldre boliger.

12 råd

Det danske forbrukermagasinet TÆNK har utarbeidet en liste med 12 gode råd for å bli kvitt de verste inneklimaproblemene.

12 smarte inneklimarådLes mer: 12 smarte inneklimaråd


Test ditt inneklima

Ønsker du å teste ditt eget inneklima, kan du bruke disse eksterne testene, og dermed få en viss oversikt over hvor eventuelle problemer befinner seg:

(Den norske testen fra Rockwool er en forholdsvis "enkel" test med 16 spørsmål. Den danske testen er noe mer grundig, og man må regne med å bruke litt mer tid på den).

www.mitindeklima.dk

www.rockwool.no

Mer om boligoppussing:


Kilde, deler av artikkelen: TÆNK, Mai 2008.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer