12 råd for godt inneklima

Slik får du en sunn og frisk bolig.

Publisert
Sist oppdatert

Vår egen bolig kan påvirke oss mer enn vi kanskje tror. For et dårlig inneklima kan gi oss astma og allergi, og i verste tilfelle hjertesykdommer og kreft.

Les også: Advarer mot gipsplater på badet

Skumle ting

De viktigste årsakene til dårlig inneklima er fukt som forårsaker skimmelsvamp og husstøvmiter. Men også avgasning av formaldehyd og andre kjemikalier fra byggematerialer, møbler, gulv, rengjøringsmidler og elektroniske apparater, kan gi dårlig inneklima.

For ikke å snakke om partikler fra stearinlys, peiser, matlaging og røyk. Og sist og ikke minst bør vi heller ikke glemme radioaktiv radon og farlig asbest i eldre boliger.

12 råd

Det danske forbrukermagasinet TÆNK har utarbeidet en liste med 12 gode råd for å bli kvitt de verste inneklimaproblemene.

Test ditt inneklima

Ønsker du å teste ditt eget inneklima, kan du bruke disse eksterne testene, og dermed få en viss oversikt over hvor eventuelle problemer befinner seg:

(Den norske testen fra Rockwool er en forholdsvis "enkel" test med 16 spørsmål. Den danske testen er noe mer grundig, og man må regne med å bruke litt mer tid på den).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer