12 ting du kan gjøre med kaffefilter

Filterne kan brukes til mer enn bare kaffebrygging.

Kaffefilter kan brukes til langt mer enn kaffe. Og om du følger smaksrådet å bytte ut brune kaffefilter med hvite, har du her ti smarte ting du kan gjøre med de filterne som er til overs.  Foto: Øyvind Paulsen
Kaffefilter kan brukes til langt mer enn kaffe. Og om du følger smaksrådet å bytte ut brune kaffefilter med hvite, har du her ti smarte ting du kan gjøre med de filterne som er til overs. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke noe i veien for å bare bruke kaffefilter til kaffebrygging. Men når de likevel står der lett tilgjengelig, kan det være greit å vite at de har mer enn bare ett bruksområde.

Her har vi samlet noen av dem.

Se også: Smart gjenbruk av kaffegrut

Tett, men ikke helt tett

Vi og mange med oss bruker flittig nettet når vi leter etter oppskrifter, eventuelt utenlandske kokebøker. Det hender ikke sjelden at oppskriftene krever et "cheese cloth". Et cheese cloth er et løstvevd bomullsstoff som gjerne ble brukt til ysting av ost. Et slikt ysteklede var vanligere å ha i husholdningene før, og kan være vanskelig å få fatt i.

Vi bruker derfor et kaffefilter i stedet. For eksempel når vi skal;

Sile av yoghurt til en tykkere yoghurtmasse. Her kan man også bruke et kjøkkenhåndkle, men det er da ekstremt viktig at det blir skylt godt og vasket med én gang etterpå. Kaffefilteret har reddet tzatzikien på hytte uten vaskemaskin flere ganger.

Ha rundt krydder når du lager gryteretter eller koker kraft. Som regel når vi lager mat, lar vi krydderet være i. Men ikke alt krydder er like godt å få i munnen, og noe kan være direkte skadelig for både unge og gamle tanngarder, for eksempel kanelstenger, nellikspiker eller stjernanis. Binder du slike krydder opp i et ysteklede, gjerne kalt bouquet garni, koker du ut smaken av krydderet, samtidig som det er lett å fjerne alt i en engang. Har du ikke ysteklede? Ta et kaffefilter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer