I hovedsak gjaldt de drøye 1600 brannene tørrkoking.
– De fleste komfyrbranner skyldes uoppmerksomhet og ikke tekniske feil ved produktet, sier avdelingsdirektør Johan Marius Ly i DSB.
DSB minner om at grytekluter, kjøkkenhåndklær, aviser og annet som oppbevares rundt komfyren fort kan ta fyr og føre til at flammene sprer seg raskt.
Flammer som treffer en kjøkkenvifte full av fett sprer seg enda raskere.
- Hold oppsikt under matlaging og skru av hvis du blir avbrutt. Det er også viktig å rengjøre ventilator jevnlig og passe på at det ikke ligger brennbare ting for nær koketoppen, sier Ly.
- Fortsatt på et høyt nivå
- Branner og branntilløp på komfyr utgjør en vesentlig andel av brannvesenenes utrykninger. Årlig kan det være at rundt 40 prosent av utrykningene til brannvesenene er knyttet til komfyr. På den bakgrunn er montering av komfyrvakt et svært godt tiltak som både vil redusere antall branner og branntilløp, og redusere antall utrykninger for brannvesenene, sier Rolf Søtorp, administrerende direktør i Norsk brannvernforening til Dinside.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger