Fremdeles FM-radio i 2017

199 radio­kanaler som fortsatt kan sende som FM-radio

Det er slett ikke alle radiokanalene som vil gå fra FM-sendinger til DAB-sendinger neste år. Her er listen med alle radiokanalene du fremdeles vil kunne lytte til på FM-radioen din.

NEI, DET BLIR IKKE STILLE: Selv om de store radiokanalene må bytte til DAB-sendinger, er det fremdeles mage lokalradiostasjoner som får lov til å sende på FM-nettet. Det er hele 199 radiokanaler som får lov til å sende på FM-nettet i minst fem år til, fra nyttår. Foto: Billion Photos / Shutterstock / NTB scanpix
NEI, DET BLIR IKKE STILLE: Selv om de store radiokanalene må bytte til DAB-sendinger, er det fremdeles mage lokalradiostasjoner som får lov til å sende på FM-nettet. Det er hele 199 radiokanaler som får lov til å sende på FM-nettet i minst fem år til, fra nyttår. Foto: Billion Photos / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 skal alle riksdekkende radiokanaler samt de store lokalradiokanalene i de største byområdene gå fra FM-sendinger til DAB-sendinger, det har regjeringen bestemt.

For de store, riksdekkende kanalene og de store lokalradiokanalene betyr dette at de ikke lenger får lov til å sende radio på FM-nettet, og at de må skru av sendinger som i dag går på denne frekvensen.

Overgangen fra DAB til FM skjer fylkesvis, og her kan du se når dette skjer der du bor.

Men det betyr ikke at FM-frekvensen blir borte, og det betyr heller ikke at den gamle FM-radioen din blir stille:

Det vil fremdeles være veldig mange lokalradiokanaler som vil ha mulighet til å sende på det gamle FM-nettet: Faktisk hele 199 radiokanaler!

Små lokalradiokanaler har fått en utsettelse på overgangen til DAB

Som du kan se av oversikten nedenfor, er det snakk om 199 lokalradiokanaler over hele landet som fremdeles kan sende radio på FM-nettet.

De har i første omgang fått forlenget konsesjonen for radiosendinger på FM-nettet fra nyttår og fem år fremover, til overgangen 2021/2022.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer