20 år og like blid

Oppvaskmaskinen besto 20-årstesten. Med glans, salt og såpe.

Mieles oppvaskmaskin gikk kontinuerlig i 19 måneder. Foto: Produsenten
Mieles oppvaskmaskin gikk kontinuerlig i 19 måneder. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ting er hvor godt oppvaskmaskinen vasker når den er ny. En annen ting er hvordan den oppfører seg over lang tid. Hvitevareprodusenten Miele har testet oppvaskmaskinen G 1222 SC over 19 måneder. Etter 12.500 timer i drift, noe som skal tilsvare 20 års normalt forbruk, er testen nå avsluttet.

Testen har blitt overført via webkamera på internett, en begivenhet som, ifølge produsenten, var "helt uten høydepunkter". – Dette har heldigvis vært en kjedelig iakttakelse for under middels interesserte seere. Ikke ett eneste problem ble registrert, og oppvaskmaskinen bestod testen med glans, sier administrerende direktør Dag Steenfeldt-Foss i Miele i Norge i en pressemelding.

Les også: Gi boligen en vannsjekk

Dag og natt

Programmene startet automatisk slik at testen kunne gå uavbrutt både natt og dag, i helger og på fridager. Maskinen har vasket over en million servisedeler, og kjørt 7.500 program. Kapasiteten i hvert enkelt programforløp er tolv kuverter, noe som tilsvarer rundt 140 deler. Totalt har oppvaskmaskinen vasket nøyaktig 1.050.000 servisedeler.

Alt servise har vært dagligdags skittent, og det er brukt både oppvaskmiddel, glansemiddel og salt (sistnevnte er ikke nødvendig å bruke i Norge). Programmene har startet automatisk, slik at testen har gått uavbrutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer