Posten Norge

2000 har fått nytt postnummer

Trådte i kraft 1. oktober.

Flere har fått nytt postnummer. Foto: Vidar Ruud/NTB
Flere har fått nytt postnummer. Foto: Vidar Ruud/NTB Vis mer
Publisert

2000 husstander og 500 bedrifter har fått nytt postnummer fra og med 1. oktober. Samtidig ble det innført åtte nye postnummer.

Posten endrer postnummer en gang i året, og dette skjer 1. oktober.

- Endringer av postnummer skjer på Postens initiativ, men kan også endres etter forslag fra kommune, organisasjoner eller velforeninger. Endringene skal bidra til en så korrekt og effektiv postdistribusjon som mulig, sier Kenneth Tjønndal Pettersen som er pressesjef i Posten i en pressemelding som ble sendt ut i forbindelse med at endringen ble kjent i sommer.

Alle som har får nytt postnummer oppfordres til å informere sine kontakter. Posten vil fortsatt levere pakker og brev med gammelt postnummer, men etter hvert vil feil adresse forsinke postgangen og feiladressert post kan bli returnert.

I Finnmark er det opprettet to nye poststeder:

9552 Øksfjorden

9926 Pasvik

Statens kartverk har vedtatt at Storforshei skal skrives Storforsheia.

8630 Storforshei (gateadresser) er derfor endret til til 8630 Storforsheia og 8638 Storforshei (postbokser) er endret til 8638 Storforsheia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer