2002: Boligprisene skal ned

Det er forunderlig at eiendomsmeglernes forsøk på å holde markedet varmt får lov til å gå uimotsagt inn i de norske hjem. Alt tyder på at du kan spare penger hvis du venter med å kjøpe bolig.

Publisert
Sist oppdatert

Like sikkert som at høsten står for døren, er mediene krydret med optimistiske spådommer fra eiendomsmeglere om prisoppgang i boligmarkedet og i verste fall en "utflatning". Ordet utflatning forstås lett som at prisene vil holde seg på samme høye nivå som tidligere dette året, og at her er det ingenting å spare på å vente med kjøpet.

Optimismen fra meglerhold vil neppe noensinne la seg kue av fakta. Tallenes tale år etter år er den samme: 31959">boligprisene går nesten alltid ned om høsten. De verken stiger eller flater ut - de synker - uansett om man korrigerer dem for prisstigning, eller ser utviklingen i løpende priser - DE SYNKER!!!

Flere arbeidsledige

Av alle høstene som har gått siden midten av nitti-tallet, må denne dessuten være den minst egnede for optimistiske spådommer. Arbeidsledigheten er på vei opp, og renta likeså. Forsknings- og analysemiljøer er enige i at av alle faktorer, er det nettopp 27149">disse to som har størst betydning for boligprisene på kort sikt.

Denne uken spådde Statistisk Sentralbyrå at arbeidsledigheten vil ha nådd 5 prosent i slutten av 2004. At den økte ledigheten allerede er i gang, bekreftes av Aetats månedsstatistikk. Denne har vist en jevn økning i hele år, toppet med ledighetstallet for juli på 3,4 prosent. Til sammenlikning var ledigheten i samme måned i fjor 2,8 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer