2003: Alt klart for boligboom

I høst ser vi starten på en sterk prisoppgang i boligmarkedet. Neste år er den i gang for fullt.

Publisert
Sist oppdatert

Alt ligger til rette for en boligboom de nærmeste årene. Spørsmålet er bare hvor stor den blir, og når den setter inn for fullt.

Forklaringen er at vi har høye forventninger til framtiden.

Forventningsstyrt

Fra før vet vi at forventninger spiller en avgjørende rolle for prisene på boligmarkedet. Det store spørsmålet er hvor forventningene kommer fra, og hvor de bringer oss.

Erling Berrum er senior prosjektleder i TNS Gallup med ansvaret for Forventningsundersøkelsene til Norges Bank, og mener at vi blir mer og mer lik de økonomiske ekspertene.

- Økonomiske nyheter trenger nok gjennom i nyhetsbildet langt større grad enn før. Dette synes å være en klar tiltagende tendens de siste ti årene. Konsekvensen er at nordmenn blir mer økonomisk orientert, mener han.

Berrum mener at våre forventninger til fremtiden blir mer og mer lik ekspertenes prognoser, simpelthen fordi vi leser og hører så ofte om dem - vi gjør dem til våre egne.

Professor Agnar Sandmo ved Norges handelhøgskole er enig med Berrum.

- Folks forventninger er nok mer strukturert og mer lik hverandre enn for noen år siden, sier han, og understreker at vi danner våre egne forventninger også ut i fra hva vi forventer av andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer