218 millioner borte vekk!

Neida, boligmarkedet er ikke friskmeldt.

En fersk rapport fra Sifo viser at stadig flere sliter med økonomien sin. Forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 sier foreldre må ta ansvar for å lære opp barna til å ta vare på pengene sine. Foto: Per Ervland
En fersk rapport fra Sifo viser at stadig flere sliter med økonomien sin. Forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 sier foreldre må ta ansvar for å lære opp barna til å ta vare på pengene sine. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 1. februar i år har prisantydningene på norske boliger blitt nedjustert med hele 218 millioner kroner.

Det viser tall fra bolignettstedet Boliga.no. Nettstedet samler inn prisinformasjon fra de største boligportalene som Finn.no og Zett.no, samt fra eiendomsmeglere.

Prisfallet høres dramatisk ut, men gir bare et bilde utviklingen på prisantydningene, og ikke hvilke summer boligene faktisk blir solgt for.

Det totale fallet i prisantydningene har så langt denne måneden vært på hele 281 millioner kroner. Samtidig har noen boliger økt i verdi, og verdien på de oppjusterte prisantydningene var på i overkant av 63 millioner kroner.

Prisoppgang minus prisnedgang viser altså et negativt fall på cirka 218 millioner kroner.

Leder i Norges Eiendomsmeglerforbund sier han synes det er vanskelig å kommentere tallene, siden Boliga.no er en relativt ny nettside.

- Vi har lyst til å se de lengre linjene før vi kommenterer tallene, sier Dreyer til DinSide.

DinSide: Men merker dere at selgerne har senket sine forventninger til hva de kan få for boligene sine?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.