2,25 prosent rente!

Billigere skal du slite med å få det.

Kun et fåtall benytter seg av lånemulighetene i Statens Pensjonskasse, selv om rentebetingelsene er gunstige. Foto: Colourbox.com
Kun et fåtall benytter seg av lånemulighetene i Statens Pensjonskasse, selv om rentebetingelsene er gunstige. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag skrev DinSide om lånerente på 2,55 prosent fra DinBank. Dette er ikke et tilbud som passer for alle. Du må kun ha behov for en finansieringsgrad på 50 prosent, og boligen må være selveier. Men om du kvalifiserer er dette en knallbra pris, selv med effektiv rente på 2,58 prosent. Hos Finansportalen er topp fem på boliglån akkurat nå 2,991 prosent effektiv rente, fra samme bank, innenfor 60 prosent belåningsgrad.

Hvor mye må du låne? Sjekk hva boligen din er verdt

Ned til 2,25 prosent

Dette er imidlertid ikke det eneste superlånet du kan sikle på i ferien. Hos Statens Pensjonskasse går de nå ut med en lånerente fra 1. september på 2,25 prosent (nominell rente)! En halv million nordmenn kan bli kunder her, og kan da glede seg over et kutt fra lave 2,75 prosent.

Her kan du beregne den effektive renten

- Bruk gjerne sommerferien til å flytte hele eller deler av lånet ditt til oss. Det er en god investering - og enklere enn mange tror, mener lånesjef Mette Ystebø Hagen i Statens Pensjonskasse.

Kan du få lån her?

Alle statlige ansatte som betaler to prosent av lønnen sin til Statens Pensjonskasse er medlemmer her. Pensjonskassen har 295.000 yrkesaktive medlemmer og 237.000 medlemmer som er pensjonister. Alle disse kan søke lån her, men bare seks prosent av medlemsmassen benytter seg av dette gunstige tilbudet. Det til tross for at disse i perioden 2004-2008 har hatt muligheten til å få cirka én prosent lavere rente sammenliknet med andre banktilbud. Sammenligningen er basert på bankenes systematiske innrapportering av utlånsrenter til Statistisk sentralbyrå (SSB).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer