244.000 skiftet strømleverandør i fjor

- Kan spare flere hundre kroner i året.

Det lønner seg å være utro: Du kan spare mye på å bytte strømleverandør. Foto: Colourbox.com
Det lønner seg å være utro: Du kan spare mye på å bytte strømleverandør. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Norges vassdrags- og energiverk (NVE) viser at 244.000 norske husholdninger skiftet kraftleverandør i fjor. Antallet leverandørskifter i 2010 er det nest høyeste siden 2003, og en økning på 25 prosent fra 2009. Da byttet 195.000 strømselskap.

Og for 66.000 av de som betaler aller mest, kuttes prisene i år.

- Det siste årets store oppmerksomhet rundt strømpriser ser ut til å ha påvirket folk til å skifte kraftleverandør, sier seksjonssjef Thor Erik Grammeltvedt i NVE i en pressemelding.

Knappe 66.000 av disse skiftet leverandør i årets tre siste måneder. Det var også i denne perioden, sammen med første kvartal, at fokuset på strømprisene var høyest. Men selv om strømprisene er høye, er det viktig å ikke betale mer enn du må! Norske strømkunder kan spare mye på å bytte til rimeligste strømleverandør.

- En normal husholdning kan spare flere hundre kroner i året på å skifte leverandør, avhengig av hva slags kraftkontrakt man har. Strømkunder med standard variabel-kontrakt kan ha mye å hente på å bytte leverandør eller å endre kontraktstype. På lang sikt vil spotpriskontrakt sannsynligvis være mest lønnsomt, påpeker Grammeltvedt.

Betaler du for mye for strømmen? Finn de billigste strømleverandørene i vår strømkalkulator.

Slik bytter du:

Vår smarte strømkalkulator viser hvilken strømleverandør og hvilket abonnement som lønner seg for deg. Når du får opp resultatene, finner du enkelt frem til kontaktdetaljer for det selskapet du ønsker å bytte til. Ved hjelp av URLen til selskapets nettsider, klikker du deg videre, og så er det bare å fylle ut med relevante data.

Du kommer til å trenge litt informasjon du ikke nødvendigvis husker, så det kan være greit å finne frem dette på forhånd:

  • Målerpunkt Id (dette finner du på strømregningen din)
  • Målerstand (bør leses av så nært opptil byttetidspunkt som mulig)
Har du dette klart foran deg, er operasjonen gjort på få minutter: Fyll inn alle felt, og trykk bekreft. Så ordner strømselskapet resten. Din nye leverandør vil informere din nåværende strømleverandør og netteier om leverandørskifte, og omtrent tre uker senere vil byttet skje. Du vil nå motta strøm fra din nye strømleverandør.

Markedskraft/spotpris, fastpris eller variabel pris. Blir du forvirret? Les mer om de ulike typene strømavtaler, og hvilke som lønner seg mest over tid, i vår miniguide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer