Brannslukningsapparat

300 000 sjekker ikke dette

Torbjørn Brandeggen, senior kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, frykter økning i antall branner.

SJEKK DENNE: Brannslukningsapparatet og resten av brannvernutstyret ditt bør sjekkes. Foto: Shutterstock/NTB
SJEKK DENNE: Brannslukningsapparatet og resten av brannvernutstyret ditt bør sjekkes. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

En fersk undersøkelse fra Sector Alarm viser at 324 000 nordmenn aldri sjekker brannvernutstyret sitt og at 815 000 nordmenn bruker vaskemaskin og tørketrommel på natta som følge av de svingende strømprisene.

Det kan være problematisk før vi går inn i måneden hvor flest branner i hjemmet oppstår.

- Desember er tradisjonelt den måneden i året med flest branner, og det er flere årsaker til det. Vi har gjerne satt opp julebelysning, vi bruker levende lys og fyrer i peisen, og vi lager mye mat hvor vi kanskje forlater ovnen litt for lenge, sier Torbjørn Brandeggen, senior kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Undersøkelsen viser at 1 av 4 nordmenn bruker elektriske apparater på natta, samtidig som de ikke tar grep for å redusere brannrisikoen.

- Det bekymrer oss. Spesielt tørketromler har potensial til å ta fyr og bør aldri stå på mens hele huset sover. Med frost, vinterkulde og økende strømpriser forventer vi at antall branntilløp vil øke, noe som vil kunne forsterkes ved økt bruk av vedfyring, stearinlys, ovner og kjøkkenutstyr i desember, sier Brandeggen videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.