32-tommers flat-TV: 2.500 kroner

2.495 kroner for en 32-tommers TV? Ja, neste uke sørger Elkjøp og Lefdal for å bryte nok en prisbarriere.

Det er ikke lenge siden det kostet 8.000 kroner for en 32-tommers kasse-TV (CRT). Neste uke kan du få kjøpt en 32-tommers flatskjerm for 2.495 kroner. Foto: Per Ervland
Det er ikke lenge siden det kostet 8.000 kroner for en 32-tommers kasse-TV (CRT). Neste uke kan du få kjøpt en 32-tommers flatskjerm for 2.495 kroner. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange år siden flat-TV var hipt, kult og - ikke minst - dyrt. Den tiden er definitivt over. I løpet av de siste to årene har flatskjerm-prisene rast og i januar kunne vi fortelle at du kunne få kjøpt deg en 42 tommer stor plasma-TV for under 4.000 kroner.

Og snart brytes nok en "magisk" prisgrense. Både Elkjøp og Lefdal lover på sine nettsider at du fra neste uke skal kunne kjøpe en 32 tommer stor LCD-TV for 2.495 kroner. Modellen vi snakker om heter 32HR3234 og kommer fra den franske produsenten Thomson.

Spådom raskt avlivet

Dermed tok det usedvanlig kort tid før en spådom fra administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen ble gjort til skamme. Synnøve Bjørke hevdet nemlig så sent som i begynnelsen av februar at prisene på flatskjermer hadde falt så kraftig de siste månedene at de rett og slett ikke kunne bli billigere:

- Prisen på TV-er kan ikke falle mer enn nå, vi kan rett og slett ikke betale under 3.000 kroner for en ny TV, sa Bjørke til DinSide for noen uker siden.

Overrasket

Hva sier Bjørke i dag?

Hva med deg?

Har du kjøpt deg flat-TV ennå? (Avsluttet)
Ja, én(33%) 1886
Nei(27%) 1578
Ja, to(23%) 1308
Ja, flere enn to(17%) 974
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Jeg må si jeg er meget overrasket. Dette bare understreker nok en gang hvor fantastisk raskt utviklingen går. Jeg kan ikke forstå annet enn at forklaringen må ligge i at ny teknologi ligger og presser på og at ulike aktører sitter på store mengder produkter de rett og slett ønsker å bli kvitt. Og at de dermed er villig til å gå ned til ubegripelig lave prisnivåer, sier Synnøve Bjørke.

Les også: Huskeliste før TV-kjøpet

Ikke lokketilbud

Men kanskje snakker vi bare om et lokketilbud?

- Nei, vi har bestilt flere hundre apparater, sier Ørjan Vilhelmsen, salgssjef i Lefdal.

Vilhelmsen understreker imidlertid at apparatet kun vil selges via nettbutikken og dermed ikke vil bli solgt via de fysiske butikkene. Det betyr at kjøperne vil måtte belage seg på fraktkostnader. Ifølge Vilhelmsen er imidlertid ikke fraktkostnaden avskrekkende.

- På dette TV-apparatet vil fraktkostnaden bli 109 kroner, opplyser han.

Det betyr at prisen, selv etter at fraktkostnader er lagt til, vil være beskjedne 2.604 kroner.

Les også: Collect@store - slik slipper du fraktkostnader

Flere under 3.000 kroner ...

- Jeg må si jeg er meget overrasket. Dette bare understreker nok en gang hvor fantastisk raskt utviklingen går. Synnøve Bjørke, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen


Ifølge en rask sjekk DinSide har gjort i en rekke elektronikkbutikker, er denne Thomson-TVen den rimeligste 32-tommeren du kan få kjøpt i Norge i dag.

Ved første øyekast er riktignok ikke Siba langt unna. Den svenske elektronikk-kjeden selger for tiden en 32-tommers Toshiba 32AV605PG for 2.700 kroner i sin nettbutikk. Hos Siba opereres det imidlertid med 349 kroner i fraktkostnader, noe som gir en totalsum på 3.049 kroner. I Sibas varehus koster TVen 2.995 kroner.

Det er forøvrig interessant å merke seg at elprice.no og deal.no forlanger 3.499 kroner for den samme Toshiba-modellen - pluss fraktkostnader. Mpx.no tar samme pris som Sibas varehus, mens Amentio.no nøyer seg med 2.882 kroner (pluss frakt for begges vedkommende).

Les også: Vi knuser TV-mytene

... men ikke alle

Også netshop.no er blant aktørene som fører 32-tommere i prisklassen under 3.000 kroner. Netshop.no selger for tiden en Panasonic TX-L32C10 for 2.995 kroner pluss frakt. Verken deal.no, dustinhome.no, elprice.no, komplett.no eller multicom.no kan foreløpig friste med 32-tommere i prisklassen under 3.000 kroner. Skal du handle hos Expert, må du for tiden opp i minimum 3.990 kroner for en 32-tommer (Philips 32PFL3904H).

Pris og kvalitet

Men hva slags TV-apparater er det egentlig vi snakker om i denne prisklassen? Vel, med utgangspunkt i at vi denne gangen har konsentrert oss om de absolutt rimeligste 32-tommer store LCD-TVene du kan få kjøpt, og det meget nærliggende å anta at de ikke er blant de beste TV-apparatene på markedet.

Her finner du de billigste 42-tommerne

Ikke helt håpløst

Men helt håpløse er de ikke nødvendigvis. Den aktuelle Thomson-modellen som fra og med 21. april vil selges på elkjop.no og lefdal.com kan for eksempel skilte med to HDMI-innganger, to scart-innganger, USB-inngang, PC-inngang og - ikke minst - innebygget RiksTV-dekoder. Lyden besørges av høyttalere på 2x18 watt og forhandlernes nettsider lover at disse kan levere Virtual Surround-lyd.

Men skjermen er selvsagt ikke Full HD. Velger du å handle i denne prisklassen, vil du måtte nøye deg med en HD Ready-skjerm med 1.366x768 pixler oppløsning og bildeoppdatering i 50 Hertz.

DinSide planlegger å teste modellen neste uke.

Les også:

 • Huskeliste før TV-kjøpet
 • Vi knuser TV-mytene
 • Fraktkostnader: Elektronikk-nettbutikker

 • 1: Enorme forskjeller
 • 2: Vanskelige å finne
 • 3: Her slipper du dem
 • Disse butikkene tilbyr åpent kjøp
 • Irriterende lokketilbud
 • Har du rett til å åpne pakken?
 • CDon brøt Angrerettloven
 • Pixmania: Skurk eller engel?
 • Blu-ray: Hvorfor er de så dyre?
 • Blu-ray vs DVD: Store prisforskjeller
 • Her finner du de billigste flat-TVene
 • De aller billigste PC-skjermene

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer