400GB DVD-opptaker i stua

TEST: Skal du ha en DVD-opptaker bør du velge en med harddisk. Men hvor stor disk trenger du egentlig? Vi har testet spilleren som må ha en av de største diskene på markedet: Panasonic DMR-E500H.

Publisert
Sist oppdatert

Personlig er det ingen tvil i min bok for de som skal kaste ut VHS-spilleren: I stedet for en ren DVD-brenner, anbefaler jeg at du kjøper en DVD-brenner med innebygget harddisk.

Forklaringen er enkel: Når du brenner direkte på plate må du nøye deg med en times opptak i beste kvalitet. På alle opptak over en time må du altså gå ned på kvaliteten. Til sammenligning kan eierne av de harddiskbaserte modellene kose seg med mange timers opptak i den aller beste kvaliteten. Nøyaktig hvor lenge vil imidlertid avhenge av harddiskens størrelse, som i dagens marked ser ut til å starte fra cirka 80 GB og oppover.

Så hvor stor disk trenger du egentlig?Dette avhenger selvsagt av hvor mye du pleier å ta opp. Det er likevel ingen tvil om at Panasonic har satt en ny standard med denne 400 GB-versjonen, som - så vidt vi vet - er den største disken på en harddiskopptaker noen gang.

Fra 709 til 89 timer

Opptakslengden vil variere avhengig av hvilken modus du tar opp i. De ulike modusene er: XP (Beste kvalitet), SP (Normal), LP (Long Play) og EP (Extra Long Play), i tillegg til FR - eller Flexible Recording.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer