- 4K og HDR vil bli viktig for Netflix-seerne

Det sier Netflix-sjef til Dinside.

KVALITET: Serien om den colombianske narko-baronen Pablo Escobar går sin seiersgang på Netflix. Men for at seerne skal bli fornøyd må også den tekniske kvaliteten være prima, mener Neil Hunt. Foto: TORE NESET
KVALITET: Serien om den colombianske narko-baronen Pablo Escobar går sin seiersgang på Netflix. Men for at seerne skal bli fornøyd må også den tekniske kvaliteten være prima, mener Neil Hunt. Foto: TORE NESET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Film i lomma, film i bilen, film og tv-serier overalt hvor du er. Det har lenge vært selve Sannheten for store deler av den bransjen som prøver å selge oss brett, mobiler og andre dingser med skjerm.

Men Neil Hunt, teknisk sjef (Chief Product Officer) i Netflix tenker annerledes.

Når vi møter ham på IFA-messa her i Berlin er han sikker i sin sak: Den store skjermen hjemme i stua vil i overskuelig framtid bli hovedarenaen for spillefilm og TV-serier. Det er med andre ord i stua det er viktigst å være tilstede for den amerikanske videostrømmeren som nærmere 700.000 nordmenn nå abonnerer på.

LES OGSÅ: Netflix blir dyrere

Bruker mobilen for å sjekke

- Våre undersøkelser viser at folk stort sett bruker mobilen til å finne ut hva de skal se. Selv om hele 76 prosent av brukerne våre er innom med mobil, ser de i høyden noen minutter for å danne seg et bilde av hva filmen eller TV-serien handler om, sier Hunt til Dinside.

For han er det er ingen tvil om at TV-en holder stand.

- Nettbrett er noe mer brukt til å faktisk se film enn mobil, men mindre brukt enn PC. Men alle tre ligger langt under TV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer