Hvordan koke egg

5 tips som sikrer deg perfekte egg til påskefrokosten

Hva med å prøve en ny vri på eggene under påskefrokosten i år?

MANGE MULIGHETER: Vil du overraske familien i påsken, kan kanskje denne varianten være aktuell? Foto: Elisabeth Dalseg.
MANGE MULIGHETER: Vil du overraske familien i påsken, kan kanskje denne varianten være aktuell? Foto: Elisabeth Dalseg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At det er påske betyr at du og familien din mest sannsynlig kommer til å spise dobbelt så mange egg som dere pleier i den kommende uken.

Derfor gjelder det å holde tunga rett i munnen så du klarer å koke eggene til perfeksjon. En fin guide til hvordan du klarer det, finner du her.

Vi har i tillegg samlet våre beste triks til deg i punktene under.

#1: Putt dem i stekeovnen

Skal du koke egg til mange - som alle ønsker ulik eggeplomme, kan det være smart å koke eggene i stekeovnen i stedet for i en kjele.

Da blir det lettere å holde styr på hvilket egg som skal ut av ovnen først også videre. I tillegg er det jo også enklere rent praktisk å ta det ut av ovnen enn ut av en kjele.

Et annet alternativ kan faktisk være å koke egget i mikrobølgeovnen. Du kan lese mer om hvordan det gikk da vi testet det her.

#2: Slik sjekker du om egget er friskt

Først og fremst er det viktig å understreke at egg ofte har veldig mye lenger holdbarhet enn datoen som er oppgitt på kartongen - så lenge de har stått kaldt. Her gjelder det å bruke sansene - lukter egget vondt bør du la det gå i vasken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer