5 vaskemaskintabber du vil unngå

Det er ikke alltid du kan skylde på vaskemaskinen ...

MANGE TABBER:  Vasker du oftest på lave temperaturer, kan bakterier smitte over fra vask til vask - også via bakterier på gummilisten rundt åpningen. Foto: NTB SCANPIX
MANGE TABBER: Vasker du oftest på lave temperaturer, kan bakterier smitte over fra vask til vask - også via bakterier på gummilisten rundt åpningen. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke fornøyd med vaskeresultatet? Det er ikke sikkert det er maskina det er noe feil med - kanskje er det rett og slett din egen feil.

Det første du bør gjøre, er selvsagt å lese bruksanvisningen. Har du ikke gjort det? Finn den frem og ta en kikk, du vil garantert oppdage noe nytt. Kanskje er det endog noen funksjoner du ikke visste om, eller har glemt hvordan du bruker.

Men vi har selvsagt gjort det enkelt for deg, og har samlet fem vanlige vaskemaskintabber du bør styre unna:

# 1: Ikke stapp den for full

Et av de vanligste problemene med vaskemaskiner er overbelastning. Og nei, vi snakker ikke om overbelastning fordi du bruker vaskemaskinen mye, men overbelastning fordi du stapper vaskemaskinen for full.

Sjekk spesifikasjonene for maskinen din, og følg disse. Skal maskinen ta 5 eller 7 kilo tøy, så er det snakk om tøy i tørr tilstand.

Vei det gjerne for å se hvor mye 5 eller 7 kilo er, men stapp i alle fall ikke trommelen helt full.

Er trommelen stappet så full at du ikke kan bevege på tøyet? Da har du lagt inn alt for mye. Du skal ha plass til en knyttet neve på toppen av tøyet inne i trommelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.