50 kroner per pose

Mieles støvsugerposter koster hele 50 kroner per stykk. Hvorfor er de så dyre?

Mieles såkalte HyClean støvsugerposer koster 50 kroner per stykk. Ifølge Miele skal de være verdt den høye prisen. Foto: Miele
Mieles såkalte HyClean støvsugerposer koster 50 kroner per stykk. Ifølge Miele skal de være verdt den høye prisen. Foto: Miele Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Miele har opp gjennom årene opparbeidet seg et ry som et kvalitetsmerke og den tyske produsentens vaskemaskiner, tørketromler, kjøleskap og fryseskap er blant de dyreste i det norske markedet. Det samme gjelder Mieles støvsugere, som blant annet selges hos de største norske elektrokjedene.

Den dagen du investerer i en Miele-støvsuger, vil du imidlertid oppdage at det ikke bare er selve støvsugeren som koster flesk. Mieles støvsugerposer er nemlig de dyreste i det norske markedet. En pakke med Mieles såkalte HyClean støvsugerposer koster hele 200 kroner hos de fleste aktørene som forhandler dem. Foruten et motorfilter inneholder pakken kun fire støvsugerposer. Noe som i praksis betyr at hver pose koster hele 50 kroner. Husholdninger som i snitt bruker en støvsugerpose i måneden må derfor belage seg på å årlig bruke 600 kroner på støvsugerposer.

Ny støvsugertest: Se hvilken modell som vippet Miele av støvsugertronen

Viktigste elementet i en støvsuger

- Hvorfor er de så dyre?

- Støvsugerposen er faktisk det viktigste elementet i en støvsuger. Posen er det første filteret og sørger både for støvfri ut-luft og beskyttelse av støvsugerens motor. Gjør posen en god jobb, så vil støvsugeren fungere godt i mange år. Våre støvsugere er laget for å ha en levetid på hele 20 år, sier Stian Normann-Arvesen, produktsjef for Mieles husholdningsprodukter i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer