50 prosent dyrere i Norge

Ferdighus koster en halv million mer på denne siden av grensen.

Har de gule priser i Sverige? Det svenske huset til høyre koster mer enn 400.000 mindre enn det til venstre som selges i Norge. Forskjell: 1,5 kvadratmeter. Eller er det mer som ligger bak? Foto: Älvsbyhus.no/Älvsbyhus.se
Har de gule priser i Sverige? Det svenske huset til høyre koster mer enn 400.000 mindre enn det til venstre som selges i Norge. Forskjell: 1,5 kvadratmeter. Eller er det mer som ligger bak? Foto: Älvsbyhus.no/Älvsbyhus.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan spare mye på å dra til Sverige for å handle. Det er ikke bare kjøtt, tobakk, smågodt og alkohol som er billigere, du kan også spare store summer dersom du drar over grensen for å kjøpe møbler eller elektronikk. Og en gunstig valutakurs har gjort sitt til at svenskehandelen er ekstra gunstig.

Les mer: Mye å spare i Sverige

Men er det også det når du skal kjøpe det som for de fleste er det aller dyreste de noen sinne kjøper, nemlig et hus? En årvåken leser tipset oss om at ferdighusprodusenten Älvsbyhus tar mye mer for husene sine i Norge enn i Sverige.

I en e-post til oss skriver han: Hustypen Bruse på 120 kvm koster kr. 1.323.000 norske kroner i Norge. I Sverige koster tilsvarende hus (navn i Sverige: Tyr) 1.034.200 svenske kroner.

Dette tilsvarer 886.000 norske kroner med dagens kurs.

Hva er grunnen til at det koster 440.000 kroner mer i Norge?

Ifølge administrerende direktør i Älvsbyhus Norge, Ruben Vea, er det en rekke ulike årsaker til at det norske huset er så mye dyrere. Hovedårsaken er at norske byggeregler fordyrer huset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer