8 steg for å koble opp hjemmekinoen din

Surround-høyttalere, strømmebokser, kabler og innstillinger – slik får du orden.

VERDT JOBBEN: Å koble opp et digert hjemmekinoanlegg kan ta tid. Men når alt er på plass, er det bare å nyte.  Foto: MICROSTOCK / NTB SCANPIX
VERDT JOBBEN: Å koble opp et digert hjemmekinoanlegg kan ta tid. Men når alt er på plass, er det bare å nyte. Foto: MICROSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste kjøper rett og slett en TV, og kanskje en lydplanke i tillegg for å forbedre lyden litt.

Men det finnes entusiaster som kjøper hjemmekinoforsterkere, også kalt receivere, med separate høyttalere og subwoofer.

For skal du ha ekte kinofølelse i hjemmet, er det ingen vei utenom et større rigg.

Om du er en av dem som vil kose deg hjemme med realistisk kinolyd, bør du først og fremst forsikre deg om at naboene og husets øvrige beboere er klare for biljakter, skuddsalver og full krig.

Det enkleste og billigste er naturligvis å ta hensyn, spille litt lavere og bruke hodetelefoner om natta. Men er du den sorten entusiast som ikke synes dette er noe alternativ, kan du alltids lydisolere.

LES OGSÅ: Slik unngår du å plage naboen med lyd

#1: Velge riktig rom

For å få et best mulig resultat, er det også viktig å ta hensyn til størrelsen og formen på rommet. Det ideelle er et kvadratisk rom på 30 kvadratmeter eller mer, men slike finnes det dessverre ikke så mange av i norske hjem.

Rektangulære rom er nok vanligst, ikke sjeldent med mange kriker og kroker og ofte med integrert kjøkken. Men er du så heldig å ha en enebolig eller et rekkehus med kjellerstue, skulle alt ligge til rette for realistisk kinolyd hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer