Acer K10

TEST: Den bittelille projektoren veier en halv kilo, og lager et fint 64-tommers bilde fra 2,7 meters avstand.

Acer K10
Publisert
Sist oppdatert

Utviklingen på projektorfronten står ikke stille, selv om kategorien fikk seg en alvorlig knekk da flat-TVene ble så billige at de ble allemannseie. Spesielt markedet for hjemmekino-projektorer har falt som en stein de siste årene.

Nå er det ikke akkurat hjemmekino-entusiastene som stod i hovedfokus hos Acer, da de utviklet miniprojektoren K10, men vår lille test avslører at den faktisk klarer seg overraskende bra i flere sammenhenger enn til Powerpoint-presentasjoner på møterommet.

Se så liten!

For det er klart at K10 er som skapt for mobile brukere som haster fra møte til møte. Den måler nemlig bare 127 x 122 x 48.5 mm og veier en knapp halvkilo. Det betyr at har man en litt romslig PC-veske, så får man plass til både en liten bærbar og projektoren. Hvem hadde trodd det for bare få år siden?

Hemmeligheten ligger i at projektoren bruker LED-lys, som blant annet utvikler langt mindre varme enn tradisjonelle projektor-lamper. Dermed kreves mindre lufting, og man kan klare seg med mindre chassis enn for tradisjonelle projektorer.

En annen fordel med LED-lampen er at den varer lenge. Acer hevder at lampen i K10 skal vare i inntil 20 000 timer. Det betyr i praksis at de fleste som kjøper en slik projektor, ikke kommer til å bytte lampe i projektorens levetid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.