Acer K10

TEST: Den bittelille projektoren veier en halv kilo, og lager et fint 64-tommers bilde fra 2,7 meters avstand.

Acer K10
Publisert
Sist oppdatert

Utviklingen på projektorfronten står ikke stille, selv om kategorien fikk seg en alvorlig knekk da flat-TVene ble så billige at de ble allemannseie. Spesielt markedet for hjemmekino-projektorer har falt som en stein de siste årene.

Nå er det ikke akkurat hjemmekino-entusiastene som stod i hovedfokus hos Acer, da de utviklet miniprojektoren K10, men vår lille test avslører at den faktisk klarer seg overraskende bra i flere sammenhenger enn til Powerpoint-presentasjoner på møterommet.

Se så liten!

For det er klart at K10 er som skapt for mobile brukere som haster fra møte til møte. Den måler nemlig bare 127 x 122 x 48.5 mm og veier en knapp halvkilo. Det betyr at har man en litt romslig PC-veske, så får man plass til både en liten bærbar og projektoren. Hvem hadde trodd det for bare få år siden?

Hemmeligheten ligger i at projektoren bruker LED-lys, som blant annet utvikler langt mindre varme enn tradisjonelle projektor-lamper. Dermed kreves mindre lufting, og man kan klare seg med mindre chassis enn for tradisjonelle projektorer.

En annen fordel med LED-lampen er at den varer lenge. Acer hevder at lampen i K10 skal vare i inntil 20 000 timer. Det betyr i praksis at de fleste som kjøper en slik projektor, ikke kommer til å bytte lampe i projektorens levetid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer