Adjø, oljemaling

Vannbasert er like bra, viser fersk test.

Resultat og holdbarhet er ikke lenger noen unnskyldning for å ikke velge vannbasert interiørmaling.  Foto: Colourbox.com
Resultat og holdbarhet er ikke lenger noen unnskyldning for å ikke velge vannbasert interiørmaling. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) har testet åtte typer vannbasert maling for innendørsbruk - og sammenliknet med egenskapene til en løsningsbasert referansefarge.

Konklusjonen er klar: Noen av de vannbaserte produktene er like bra, om ikke bedre, enn den oljebaserte malingen. Og testvinneren er norsk!

Nå kan du si adjø til skadelige avgasser og påtrengende malingslukt.

Aldri mer løsemiddelskadd

Åtte typer

Forskningsinstituttet har testet maling på oppdrag fra Testfakta.se. De har testet vannbaserte malinger av typen halvblank med glansgrad 40 (50 ved ett tilfelle), fra produsentene Jotun, Nordsjö Sadolin, Flügger, Caparol, Alcro, Nordsjö, Becker og Reflekt (Rusta).

Produktene er testet for tålighet mot væsker, fett, varme og riper. I vurderingen av malingsproduktene, har tålighet mot riper og og vann blitt vektet med 20 prosent, mens de andre kriteriene (tålighet mot fargede væsker, fett, alkohol og varme) er vektet med 15 prosent hver seg.

Slik får du andre til å pusse opp for deg

Vinneren er ...

Forskjellene mellom de vannbaserte fargene og den oljebaserte referansefargen var veldig små, ifølge Testfakta.se. To av de vannbaserte malingene var til og med like bra eller bedre i alle testkriteriene, enn den oljebaserte malingen i testen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer