Håndsprit

Advarer: – Svært brannfarlig

Dette må du gjøre etter å ha spritet hendene.

BRANNFARE: Visste du at håndsprit kan være brannfarlig opptil to minutter etter at du har smurt det på hendene? Video: Tryg forsikring. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Ett av smittevernrådene er å bruke håndsprit, og de fleste butikker og arbeidsplasser er godt utstyrt med desinfeksjonsmiddel. Men selv om bruken er godt smittevern, kan det også være farlig.

Blant annet å svelge det, kan være livsfarlig, men visste du også at det er brannfarlig – i opptil to minutter etter du har smurt det på hendene?

Vær forsiktig

Sammen med Teknisk Industrivern, har Tryg forsikring undersøkt hvor brannfarlig håndsprit kan være. Og resultatet vil nok overraske mange.

I videoen øverst kan du se hvor lettantennelig håndsprit faktisk er når det antennes med en helt vanlig fyrstikk. Det brenner så å si like kraftig og lenge som rødspriten.

– Som vist i videoen kan håndsprit være like brannfarlig som rødsprit. Hovedregelen er at jo mer flytende håndsprit er, jo høyere er alkoholprosenten og dermed også brannfaren, skriver Tryg om resultatet.

De anbefaler å følge smittevern, men mener at man samtidig bør ta noen forholdsregler etterpå.

– Når du har spritet hendene, er de i praksis lett antennelige og brannfarlige i hele to minutter etterpå, advares det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer