Ikke kast dette i do!

Advarer: - Alvorlige konsekvenser

Plutselig var nabolagets hager fulle av illeluktende kloakk.

HÅRETE PROBLEM: Et helt nabolag plasket rundt i kloakk, på grunn av disse to parykkene. Nå går ekspert ut med en klar advarsel. Foto: Jam Press
HÅRETE PROBLEM: Et helt nabolag plasket rundt i kloakk, på grunn av disse to parykkene. Nå går ekspert ut med en klar advarsel. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et nabolag i Allerton i Storbritannia fikk seg en illeluktende opplevelse da kloakken plutselig begynte å flyte i hagene til folk.

Det skulle vise seg at problemene skyldtes en heftig blokkering i kloakken. Det skriver nyhetsbyrået Jam Press.

Fant parykker

Da rørleggere begynte å undersøke rørene for å fikse skaden, ble de møtt av et oppsiktsvekkende syn.

Dypt nede i kloakkrørene lå det nemlig to parykker.

Lee Pinder, som er områdesjef for vannverket Yorkshire Water, er ikke ukjent med gjenstander i kloakken. Men dette var noe utenom det vanlige:

TETTE AVLØP: Kaster du hår, q-tips og våtservietter i toalettet? Det bør du styre unna! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Hver eneste dag finner vi blokkeringer i rødnettet, forårsaket av at folk kaster ting de ikke skal kaste i toalettet. Men parykker - det er nytt for oss.

Alvorlige konsekvenser

Tross det oppsiktsvekkende funnet, minner Pinder om at blokkerte rør kan få alvorlige konsekvenser.

- I dette tilfellet førte blokkeringen til at kloakken flommet over og havnet i hagene til folk.

Nå har han en klar beskjed til publikum.

- Det er viktig at folk husker på hva som skjer, hvis man bruker toalettet og sluket som søppelkasse. De må ikke kvitte seg med ting på den måten!

Tre ting

Faktisk er det bare tre ting som skal i do, forteller han:

- Det er tiss, bæsj og toalettpapir. Samt vann etter dusjing, bading, kjøkkenvasken og håndvasken. Ingenting annet vil brytes ned. Til slutt vil det føre til blokkeringer i kloakken eller ved renseanleggene våre.