Advarer etter dette

Bjørn Vidar Linholt var klar for å kose seg med klementiner, men oppdaget plutselig at noe ikke stemte.

NEI TAKK: Bjørn Vidar fant flere larver i klementinen. Foto: Privat
NEI TAKK: Bjørn Vidar fant flere larver i klementinen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg mistet fort lysten på klementiner da, for å si det på den måten, forteller Bjørn Vidar Linholt til Østlendingen.

Vi har vært i kontakt med Bjørn Vidar, som bekrefter historien overfor DinSide.

Til lokalavisa forteller Bjørn Vidar at han koste seg med klementiner og hadde rukket å spise flere av båtene, før han merket at noe var galt. Da han sjekket klementinbåten fikk han seg en real overraskelse:

SKREKKFUNN: Dagbladet-tipseren skulle forsyne seg av salat på jobben da noe begynte å bevege seg. Video: Privat. Reporter: Andrea Viland Ask Vis mer

I klementinbåten lå det nemlig flere larver. Nå vil han advare andre:

- Jeg sier ikke dette for å ødelegge klementin-kosen for folk, men det kan være lurt å sjekke litt før man spiser. Jeg har hørt om flere tilfeller de siste dagene, og sjekket litt om fenomenet. Det jeg har lest er at det er den ekstremt varme sommeren i produksjonslandet, som er årsaken til at mange insekter har lagt sine egg i klementiner i år, forteller han til avisa.

Han understreker at han ikke ønsker å henge ut noen butikker, og at flere mest sannsynlig har det samme problemet.

DinSide har vært i kontakt med Pia Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i Bama Gruppen AS, som forteller at de har fått ti liknende henvendelser denne sesongen.

- Denne sesongen opplever vi dessverre mer insektskader enn normalt. Redusert bruk av plantevernmidler i kombinasjon med mye regn og høye temperaturer, har ført til at frukten er mer utsatt for insekter.

Hun fortsetter:

- I dette tilfelle er det Middelhavsfluen som har lagt egg i klementinen som deretter har utviklet seg til små larver. Det er et naturlig fenomen som ikke utgjør noen helserisiko, men som selvsagt er veldig ubehagelig å finne.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer