Brann

Advarer etter dette

Det er flere ting du kan sjekke for å unngå at varmtvannsberederen tar fyr.

PASS PÅ: Varmtvannsberederen bør sjekkes for å unngå brann, oppfordrer Arnt E. Folvik i VIB. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
PASS PÅ: Varmtvannsberederen bør sjekkes for å unngå brann, oppfordrer Arnt E. Folvik i VIB. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag formiddag rykket brannmannskapet i Vestfold interkommunale brannvesen ut etter en melding om brann i bolig.

- Brannen var slokket da vi kom fram, beboerne har gjort en god innsats. Det har brent i det elektriske panelet på en varmtvannsbereder. Da beboerne oppdaget ringte de 110, som oppfordret til å ta sikringen, lukke døra til vaskerommet og evakuere bygningen. Ingen personskade, skrev på Vestfold interkommunale brannvesen på Facebook.

DinSide har vært i kontakt med Arnt E. Folvik, informasjonsrådgiver i Vestfold interkommunale brannvesen, for å høre hvordan man kan forebygge brann på varmtvannsberedere.

- Brannene skyldes stort sett en elektrisk feil. For å forebygge handler det om å vedlikeholde varmtvannsberederen, sier Folvik og fortsetter:

- Det kan gjøres ved å sjekke støpselet og stikkontakten regelmessig, for å kjenne om de er unormalt varme. Det kan også være lurt å dra ut stikkontakten for å se etter svimerker eller om det er brunt på støpselet eller inne i kontakten. Hvis du opplever noe av dette, er det all mulig grunn til å ringe en elektriker for bistand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer