Advarer etter kontroll av duftlys og duftoljer

Ett av produktene ble trukket med umiddelbar virkning.

TRUKKET UMIDDELBART: «Bamboo Lime duft» solgt hos Black Design manglet barnesikret lukning etter EU-kravene for stoffene i dette produktet. Forhandleren trakk produktet fra markedet straks de ble gjort oppmerksom på feilen. Foto: Miljødirektoratet
TRUKKET UMIDDELBART: «Bamboo Lime duft» solgt hos Black Design manglet barnesikret lukning etter EU-kravene for stoffene i dette produktet. Forhandleren trakk produktet fra markedet straks de ble gjort oppmerksom på feilen. Foto: Miljødirektoratet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Duftlys og duftpinner som man setter ned i duftoljer/romduft, kan inneholde farlige kjemikalier som kan være allergiframkallende, gi alvorlig øyeirritasjon og forårsake irritasjon av luftveiene. I tillegg kan duftoljer være giftige for miljøet, og i verste tilfelle skadelig for mennesker. Da skal disse produktene ha barnesikret lukning.

Derfor er det viktig at produktet er merket godt med hvilke farer dette eventuelt kan medføre for forbrukeren - og at de som utgjør en spesiell fare er barnesikret.

En nylig kontroll gjennomført av Miljødirektoratet viser imidlertid at veldig mange av duftproduktene ikke er merket som de skal. Ett av produktene ble trukket fra markedet med umiddelbar virkning.

- Resultatene er dessverre ikke overraskende og gjenspeiler mistankene vi hadde før vi satt i gang denne aksjonen, uttaler Mathieu Veulemans, seksjonsleder for produkttilsyn i Miljødirektoratet, til Dinside.

Duftpinner trukket umiddelbart

Kontrollen er utført hos seks interiørkjeder som selger mye av denne typen produkter.

Den avslører at 88 prosent av de kontrollerte duftoljene hadde mangelfull merking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer