Advarer etter skotørkerbrann

- Vær til stede og våken, oppfordrer brannvesen.

SKOTØRKER: Denne skotørkeren tok fyr under bruk. Nå advarer Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR) mot å bruke elektriske småapparater uten tilsyn. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR)
SKOTØRKER: Denne skotørkeren tok fyr under bruk. Nå advarer Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR) mot å bruke elektriske småapparater uten tilsyn. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vær til stede og våken når du bruker elektriske småapparater, oppfordrer Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR) etter en hendelse nylig hvor en skotørker tok fyr.

De understreker at det gikk bra med mor og to barn da en elektrisk skotørker tok fyr hjemme hos dem.

- Det var tidlig på kvelden, de hadde nettopp kommet hjem og satt sko i skotørkeren i gangen. Kort tid etterpå kjente de lukten av røyk … forteller NRBR i et innlegg på Facebook.

- De var snarrådige og gjorde alt riktig: Ringte brannvesenet og slukket deretter brannen med et slokkeapparat. Flinke folk! skriver de videre.

- Vær våken

Etter denne hendelsen ønsker brannvesenet å gjøre folk oppmerksomme på risikoen ved bruk av slike elektriske småapparater - og spesielt at man aldri bør bruke dem dersom man ikke er hjemme eller om man sover:

- Nå som vi går inn i ei tid med kulde, regn og snø er det fint hvis alle passer på at dere gjør som denne familien hvis dere skal bruke skotørker: Ikke bruk den når dere ikke er hjemme eller når dere sover. I dette tilfellet gikk alt bra med familien fordi brannen skjedde da de var til stede og derfor oppdaget brannen raskt. Det var en medvirkende årsak til at brannen ikke ble større. Det hadde vært noe annet hvis dette hadde skjedd på natta, skriver NRBR.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer