Advarer: - Faren er tilbake

Nå blir det kaldere igjen.

FRYSTE RØR: Disse tipsene bør du følge for å unngå frosne vannrør nå som det blir veldig kaldt ute. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer
Publisert

Det er igjen blitt iskaldt i store deler av landet, og forsikringsselskapet Fremtind venter flere frostskader med den nye kuldebølgen.

- Det har vært væromslag og gradestokken har vist plussgrader mange steder. Men det er meldt om betydelig kaldere vær framover, og da er faren for frostskader tilbake, skriver forsikringsselskapet i en pressemelding.

Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forteller at flere frostskader kunne vært unngått med bedre forberedelser.

- Ett enkelt skadeforebyggende grep er å stenge hovedstoppekrana på hytta. Vi så dessverre noen tilfeller der dette ikke var gjort i forrige uke, som skapte trøbbel.

Så langt i år har Fremtind registrert rundt 850 skader på bygninger relatert til frost.

BRANNFARE: Hvis du har fyrt mye i vinter og tenker at det er tid for å fjerne litt aske, bør du gjøre det med varsomhet. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Tidligere i januar har If advart om potensielle vannskader som følge av kulden.

- Med kuldegrader ute risikerer du ødelagte vannrør og koblinger om du ikke tar forholdsregler, fortalte kommunikasjonssjef Sigmund Clementz.