Snøkaoset:

Advarer: - Frykter personskader

- Det er flere områder vi ikke får hentet søppel, sier avdelingsleder Jan Carl Nyfløt.

KAOS: Store snømengder skaper utfordringer på Østlandet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAOS: Store snømengder skaper utfordringer på Østlandet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Onsdag morgen våknet innbyggerne på Østlandet til et spektakulært snøfall, som har ført til store problemer over hele landsdelen.

En av konsekvensene fra kaoset har blant annet vært at Ruter har innstilt alle busser i Oslo og Bærum. Kollektivselskapet informerte om at innstillingene i første omgang gjelder fram til klokka 12.

Klokka 11.55 bestemte også Bane NOR å stoppe togtrafikken over hele Østlandet.

Søppel-stopp

I Asker er det også store snømengder som skaper problemer.

Firmaet Nordren AS, som tømmer søppel for kommunen, sier nå at beboere må være forberedt på at det ikke blir hentet søppel onsdag.

- Det er mye armer og bein, og vi kommer oss ikke fram flere av de faste stedene i dag, sier avdelingsleder Jan Carl Nyfløt til Dagbladet.

Så må han legge på, som følge av den utfordrende situasjonen.

Budstikka omtalte saken først.

DÅRLIG NYTT: Ser taket på boligen din slik ut? Da bør du ta grep. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

- Frykter personskader

- Vi har vært nødt til å kalle inn de fleste rutene i dag fordi det ikke er forsvarlig å kjøre. Vi frykter personskader, behov for bilberging, skader på våre biler og tredjepart. Vi kommer ikke fram i dag og får ikke tømt søppelet, sier han til lokalavisa.

Det er tydelig hektisk for firmaet som tømmer søppel for private husstander, sykehjem, kommunale boliger og næringsbygg.

Nyfløt oppfordrer beboere til å rydde og måke rundt søppelkassene sine. Det vil minimere etterarbeid, og hindre søppelbeholderne å fryse fast.

Oslo kommune stanser også

Onsdag ettermiddag kom også Oslo kommune ut med en melding på nettsidene deres om at de stanser avfallsinnsamling.

- Det er uforsvarlig å kjøre tunge renovasjonsbiler i Oslo. Vi har stanset dagens innsamling og kalt alle biler tilbake. Det er uforsvarlig å kjøre tunge renovasjonsbiler i Oslo onsdag 17. januar, skriver de.

Værmeldingene tilsier at de kan være ute i gatene igjen i morgen, ifølge dem selv, men med forventninger om fortsatt krevende kjøreforhold.