Advarer: - Ikke ta sjansen

Mer enn 20 prosent oppgir at de går fra levende lys, ifølge en ny undersøkelse.

IKKE GJØR DETTE: Ikke gå fra levende lys hjemme. Foto: Shutterstock
IKKE GJØR DETTE: Ikke gå fra levende lys hjemme. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I undersøkelsen, som er gjort av Norstat for Frende forsikring, sier 21 prosent at de går fra levende lys regelmessig eller av og til. Undersøkelsen viser også at jo eldre vi blir, desto mindre er sjansen for at vi gjør det. Nesten ni av ti over 60 år går aldri fra levende lys.

Produktsjef i Frende forsikring Øystein Øren oppfordrer alle til å passe på lysene sine.

- Ikke ta sjansen på å bli husløs før jul. Et øyeblikks uoppmerksomhet eller et blaff er alt som skal til før det brenner. Du må aldri forlate levende lys. Så enkelt er det, sier Øren.

Undersøkelsen er besvart av 1.009 mennesker over hele landet. Innlandet er fylket hvor flest innrømmer at de går fra levende lys.

I 2020 svarte også 1 av 5 at de hadde gått fra stearinlys da de gikk ut, sovnet på sofaen eller la seg.

- Her har det altså ikke vært noen utvikling i positiv retning. Det et bekymringsfullt. Spesielt når det finnes så mange fine juledekorasjoner med LED-lys. Disse er batteridrevne og oppladbare, uten flamme. Brannfaren er dermed få godt som utelukket. Bruk heller disse til å lyse opp rom du går inn og ut av, sier Øren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer