Advarer: Kan føre til boligbrann

En knekt veke er alt som skal til for at lyskosen kan gå skikkelig ille.

BRUKKET VEKE: Bildet viser et kubbelys som var nær på å forårsake en stor husbrann. Veken har brukket etter at lyset har blitt tent, sklidd ut til siden hvor den løse veken har brent hull i lyset og brent seg helt ned til lysestaken hvor den har fortsatt å brenne. De som bodde i huset oppdaget hendelsen rett før lysestaken tok fyr. Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS advarer og oppfordrer til forsiktighet ved bruk av levende lys - og til å aldri gå fra brennende lys. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS
BRUKKET VEKE: Bildet viser et kubbelys som var nær på å forårsake en stor husbrann. Veken har brukket etter at lyset har blitt tent, sklidd ut til siden hvor den løse veken har brent hull i lyset og brent seg helt ned til lysestaken hvor den har fortsatt å brenne. De som bodde i huset oppdaget hendelsen rett før lysestaken tok fyr. Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS advarer og oppfordrer til forsiktighet ved bruk av levende lys - og til å aldri gå fra brennende lys. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS Vis mer
Publisert

Bildet ovenfor er lagt ut på Facebooksidene til Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR). Der advarer de mot å gå fra levende lys som fortsatt brenner, dersom du forlater rommet.

Som du kan se av bildeteksten ovenfor, gikk det bra denne gang:

Veken har brukket etter at det har blitt tent, sklidd ut til siden hvor den løse veken har brent hull i lyset og brent seg helt ned til lysestaken hvor den har fortsatt å brenne. De som bodde i huset oppdaget hendelsen rett før lysestaken tok fyr.

Linda Stuvland, informasjonsrådgiver hos NRBR, forteller at de som opplevde dette var til stede i rommet og oppdaget hva som var i ferd med å skje, og tok tak i situasjonen før det utartet seg.

Nå oppfordrer brannvesenet om forsiktighet rundt bruken av levende lys.

For litt siden kunne du også lese og se bilder av hvilke enorme konsekvenser det kan få dersom du plasserer lys for nært hverandre.

- Det er koselig å tenne lysene i adventsstaken, men mange boligbranner i desember starter på grunn av uforsiktig omgang med levende lys, skriver NRBR på sine Facebooksider, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer