Advarer: - Livsfarlig

- Det kunne ha gått så mye verre.

TOK FYR: Brannvesenet måtte rykke ut etter at et elektrisk varmeteppe tok fyr. Foto: NRBR
TOK FYR: Brannvesenet måtte rykke ut etter at et elektrisk varmeteppe tok fyr. Foto: NRBR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kulda har for alvor gjort sitt inntog flere plasser i landet og det er nok mange som benytter seg av et elektrisk varmeteppe for å håndtere kulda.

Nå informerer Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) om at de nylig rykket ut til en brann som hadde oppstått i et elektrisk varmeteppe.

- Det kunne ha gått riktig ille, men heldigvis ble brannen oppdaget i tide av de som befant seg i boligen. Det kunne ha gått så mye verre: Hadde ikke brannen blitt oppdaget og slukket, ville den raskt ha utviklet seg i madrassen og økt i størrelse og omfang, skriver NRBR på Facebook og fortsetter:

- Det er sannsynlig at det da ville ha blitt det vi kaller fullt utviklet rombrann på soverommet og spredt seg videre til resten av etasjen. Det ville ha blitt svært dramatisk og livsfarlig for de som var i huset.

Romerikes Blad omtalte saken først.

Brannvesenet ber folk passe på hvilke tiltak som tas for å holde på varmen. I dette tilfellet mistenker NRBR at det var en mekanisk skade eller produktsvikt i teppet som forårsaket brannen.

- Et lite søk på internett, viser at det er mange typer varmetepper, -pledd og -puter til salgs. Ifølge Elsikkerhetsportalen, er det aller viktigste å bruke produktene riktig. Les bruksanvisningen og følg den!

Avslutningsvis oppfordrer brannvesenet alle til å ha røykvarsler som er koblet til de andre røykvarslerne i boligen.