Advarer mot Biltema-ovn etter brann

- Slutt å bruke den umiddelbart.

BRANNFARLIG BILTEMA-OVN: Ovnen ble tilbakekalt allerede i 2012, men Biltema sier det fremdeles er ovner de ikke har fått i retur, og oppfordrer folk til å slutte å bruke dem umiddelbart. Dette er resultatet etter en brann i Trøndelag nylig, som Politiet i Værnesregionen advarer om på sine Facebook-sider. Foto: Politiet i Værnesregionen på Facebook
BRANNFARLIG BILTEMA-OVN: Ovnen ble tilbakekalt allerede i 2012, men Biltema sier det fremdeles er ovner de ikke har fått i retur, og oppfordrer folk til å slutte å bruke dem umiddelbart. Dette er resultatet etter en brann i Trøndelag nylig, som Politiet i Værnesregionen advarer om på sine Facebook-sider. Foto: Politiet i Værnesregionen på Facebook Vis mer
Publisert

Biltema-ovnen ble tilbakekalt allerede i 2012, altså for åtte år siden. Nylig brant den igjen, i Stjørdal i Trøndelag, skriver Adressa.

Det er Politiet i Værnesregionen som melder om brannen på sin Facebook-side.

Vil advare andre

Det var tidlig i mars at nødetatene måtte rykke ut til en enebolig hvor det hadde vært brann i en varmeovn.

Politiet forteller videre at dette var en varmeovn med glasspanel fra Biltema som Biltema tidligere har gått ut med en tilbakekalling på, grunnet alvorlig feil.

Ifølge det politiet sier til Adressa, ble huseieren vekket av brannvarsleren midt på natta, og oppdaget da at det brant med åpne flammer fra bak ovnen. Heldigvis fikk huseieren slokket brannen før det utviklet seg til en større husbrann.

Etterforskningslederen understreker overfor Adressa at Biltema har gjort det de skal med tanke på tilbakekalling og varsling, men at det er fare for at folk ikke har fått det med seg. Og derfor ønsker de å advare andre som kan ha denne ovnen i bruk, uten å vite at den er farlig å bruke.

- Alle som har varmeovn med glasspanel med artikkelnummer som er nevnt i linken oppfordres til å umiddelbart slutte å bruke den og levere produktet til nærmeste Biltema-varehus, skriver Politiet i Værnesregionen på Facebook-sidene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer