Advarer mot Biltema-ovn etter brann

- Slutt å bruke den umiddelbart.

BRANNFARLIG BILTEMA-OVN: Ovnen ble tilbakekalt allerede i 2012, men Biltema sier det fremdeles er ovner de ikke har fått i retur, og oppfordrer folk til å slutte å bruke dem umiddelbart. Dette er resultatet etter en brann i Trøndelag nylig, som Politiet i Værnesregionen advarer om på sine Facebook-sider. Foto: Politiet i Værnesregionen på Facebook
BRANNFARLIG BILTEMA-OVN: Ovnen ble tilbakekalt allerede i 2012, men Biltema sier det fremdeles er ovner de ikke har fått i retur, og oppfordrer folk til å slutte å bruke dem umiddelbart. Dette er resultatet etter en brann i Trøndelag nylig, som Politiet i Værnesregionen advarer om på sine Facebook-sider. Foto: Politiet i Værnesregionen på Facebook Vis mer
Publisert

Biltema-ovnen ble tilbakekalt allerede i 2012, altså for åtte år siden. Nylig brant den igjen, i Stjørdal i Trøndelag, skriver Adressa.

Det er Politiet i Værnesregionen som melder om brannen på sin Facebook-side.

Vil advare andre

Det var tidlig i mars at nødetatene måtte rykke ut til en enebolig hvor det hadde vært brann i en varmeovn.

Politiet forteller videre at dette var en varmeovn med glasspanel fra Biltema som Biltema tidligere har gått ut med en tilbakekalling på, grunnet alvorlig feil.

Ifølge det politiet sier til Adressa, ble huseieren vekket av brannvarsleren midt på natta, og oppdaget da at det brant med åpne flammer fra bak ovnen. Heldigvis fikk huseieren slokket brannen før det utviklet seg til en større husbrann.

Etterforskningslederen understreker overfor Adressa at Biltema har gjort det de skal med tanke på tilbakekalling og varsling, men at det er fare for at folk ikke har fått det med seg. Og derfor ønsker de å advare andre som kan ha denne ovnen i bruk, uten å vite at den er farlig å bruke.

- Alle som har varmeovn med glasspanel med artikkelnummer som er nevnt i linken oppfordres til å umiddelbart slutte å bruke den og levere produktet til nærmeste Biltema-varehus, skriver Politiet i Værnesregionen på Facebook-sidene sine.

De henviser til at det er flere Biltema-ovner med glasspanel som er omfattet av den samme tilbakekallingen.

Flere hendelser

Dinside skrev om en liknende hendelse med en annen av glasspanel-ovnene fra Biltema som er omfattet av tilbakekallingen, i 2017.

Den gangen var det snakk om en brann i Rælingen, som også gikk bra ettersom huseier kom raskt til stedet og fikk slukket brannen.

I det tilfellet hadde brannen oppstått fordi styringspanelet og styringskomponentene på ovnen hadde blitt overopphetet og smeltet, og at dette var direkte årsak til at det tok fyr i trepanelet på veggen bak ovnen.

- Slutt å bruke den umiddelbart!

Monica Videm, markedsansvarlig i Biltema i Norge, sier til Dinside at de ikke ønsker å uttale seg om det konkrete tilfellet ettersom saken er under politietterforskning.

Hun understreker at ovnen ble tilbakekalt allerede i 2012:

- Generelt kan vi opplyse om at vi ble klar over en feil på produktet i 2012, og siden den gang er det annonsert tilbakekallelse av produktet i egne kanaler og i annonser i media over hele landet i flere omganger. Det har også vært skrevet i media om dette flere ganger, sier Videm til Dinside.

Dinside har spurt Biltema hvor mange ovner som er solgt og hvor mange som er returnert. Dette ville Biltema ikke svare oss på i 2017, og heller ikke nå får vi et konkret svar på dette.

Videm viser til at det fremdeles er ovner der ute som ikke er returnert:

- Ja vi har fått mange tilbake, men det er fortsatt flere vi ikke har fått igjen, slik at vi oppfordrer på det sterkeste alle som har glasspanelovn 44-0050 slutte å bruke denne umiddelbart, og om å levere denne til nærmeste varehus, og der de vil få penger igjen – selv uten kvittering, sier Videm til Dinside.

Disse ovnene er omfattet av tilbakekallingen

Biltema publiserte sist en påminnelse om tilbakekallingen i oktober 2018:

«Varmeovn med glasspanel kjøpt på Biltema før april 2016 kan ha en alvorlig feil, og vi ønsker derfor å få disse levert tilbake til et av våre varehus.

Tilbakekallingen gjelder varmeovn med artikkelnummer: 44-0050, 44-0051, 44-0052, 44-0053, 44-0054, 44-0055, 44-0058, 44-0059, 44-0060 samt 44-0061.»

Du kan lese tilbakekallingen hos Biltema.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer