Brann i panelovn fra Biltema

Advarer mot Biltema-ovn

Brannvesen advarer mot panelovn fra Biltema etter branntilløp.

- SLUTT Å BRUK DEN MED EN GANG! Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS oppfordrer alle som har en slik panelovn fra Biltema, om å slutte å bruke den med en gang. Advarselen kommer etter et branntilløp i Rælingen for noen dager siden - som bildene er fra. Panelovnene er omfattet av en tilbaketrekning på grunn av brannfare. Tilbaketrekkingen omfatter flere modeller fra Biltema. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS
- SLUTT Å BRUK DEN MED EN GANG! Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS oppfordrer alle som har en slik panelovn fra Biltema, om å slutte å bruke den med en gang. Advarselen kommer etter et branntilløp i Rælingen for noen dager siden - som bildene er fra. Panelovnene er omfattet av en tilbaketrekning på grunn av brannfare. Tilbaketrekkingen omfatter flere modeller fra Biltema. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS advarer mot panelovn fra Biltema.

– Slutt å bruke den med en gang!

– Har du slik panelovn? I så fall må du slutte å bruke den med en gang, oppfordrer Nedre Romerike brann- og redningsvesen på sine Facebooksider.

OVEROPPHETING I STYRINGSKOMPONENTENE: Årsaken til at det tok fyr i veggen bak ovnen, var overoppheting av styringskomponentene i ovnen. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKSb
OVEROPPHETING I STYRINGSKOMPONENTENE: Årsaken til at det tok fyr i veggen bak ovnen, var overoppheting av styringskomponentene i ovnen. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKSb Vis mer

Advarselen kommer etter et branntilløp i en Biltema-panelovn i Rælingen for noen dager siden.

Ifølge brannvesenet, kom huseieren raskt til stedet og fikk slukket brannen.

Da hun åpnet inngangsdøra ble hun møtt av mye røyk og åpne flammer ved panelovnen som var plassert rett på innsiden av inngangspartiet. Heldigvis greide eieren raskt å slokke brannen og da brannvesenet kom fram var det hovedsakelig å få luftet ut røyken som var nødvendig, skriver Nedre Romerike brann- og redningsvesen på sine Facebooksider.

De skriver videre at styringspanelet og styringskomponentene på ovnen hadde blitt overopphetet og smeltet, og at dette var direkte årsak til at det tok fyr i trepanelet på veggen bak ovnen.

GJELDER ALLE OVNER MED GLASSPANEL FRA BILTEMA: Dette er modellen som tok fyr i Rælingen - men tilbakekallingen gjelder alle ovner med glasspanel fra Biltema - uansett modell. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS
GJELDER ALLE OVNER MED GLASSPANEL FRA BILTEMA: Dette er modellen som tok fyr i Rælingen - men tilbakekallingen gjelder alle ovner med glasspanel fra Biltema - uansett modell. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS Vis mer

Panelovnen er av type Electric radiator med artikkelnummer 44–0055 fra Biltema. Denne type panelovner fra Biltema er omfattet av en tilbaketrekking fra markedet på grunn av fare for overoppheting og brann.

Tilbakekallingen gjelder alle Biltemas varmeovner med glasspanel – uansett merking.

– Har du slik panelovn hjemme, må du ikke bruke den! oppfordrer Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS.

– Brannvesenet ønsker at vi alle kan gå kjølige høstkvelder trygt i møte med sikker oppvarming – og ikke brannfarlige panelovner.

Gjelder ovner solgt helt siden 2013

Tilbakekallingen som gjelder denne typen ovner, er fra april 2016.

Der tilbakekaller Biltema alle varmeovner med glasspanel på grunn av en komponentfeil som gir risiko for overoppheting og brann.

TILBAKEKALLES: Alle varmeovner med glasspanel fra Biltema tilbakekalles - uansett merking. Og du trenger ikke kvittering - bare lever den inn, oppfordrer Biltema. Foto: Biltema
TILBAKEKALLES: Alle varmeovner med glasspanel fra Biltema tilbakekalles - uansett merking. Og du trenger ikke kvittering - bare lever den inn, oppfordrer Biltema. Foto: Biltema Vis mer

Tilbakekallingen gjelder alle Biltemas varmeovner med glasspanel – uansett merking.

Om du har denne varmeovnen, oppfordrer vi deg umiddelbart til å slutte å bruke produktet, samt å innlevere produktet til nærmeste Biltema varehus. Biltema erstatter kjøpesummen. Kvittering behøves ikke, ifølge Biltema.

Varmeovner med glasspanel, har blitt solgt i alle Biltemas varehus siden september 2013.

– Ønsker ikke å si hvor mange det gjelder

Knut R. Svenningsen, daglig leder i Biltema i Norge, sier til Dinside at de ikke ønsker å gå ut med konkrete tall på hvor mange slike ovner som er solgt i Norge eller hvor mange de har fått i retur.

Han sier de startet tilbakekallingen i april 2016, som ble spredt i kundeaviser, magasiner, plakater i varehusene, og på Biltemas nettside.

De hadde også en ny tilbakekallingskampanje i riksdekkende aviser i mai, samt i sosiale medier.

– Vi er ikke er fornøyde med antall tilbakeleverte ovner av denne typen, sier Svenningsen.

– Det som er viktig for oss nå, er at flest mulig som har denne type ovn i huset, vennligst følger vår og brannmyndighetenes oppfordring og leverer disse tilbake til nærmeste varehus. Først og fremst få slått av ovnen eller dra ut stikkontakten. Så kan man returnere ovnen og få pengene tilbake når det passer kunden. Kvittering behøves ikke. Dette gjelder alle varmeovner med glasspanel solgt hos oss, uttaler Svenningsen i en e-post til Dinside.

– Jeg beklager på det sterkeste ulempen og risikoen dette medfører for våre kunder, samtidig jeg håper at alle nå kan ta en kontroll hjemme. Det er vi helt avhengig av for å unngå eventuelle branntilfeller, sier han videre.

Les også:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer