Advarer mot brannfarlige Bodum-bordgriller

Trenger ny innsats.

Problemet gjelder Bodums Fyrkat-griller, modell 10630 (til venstre) og 11421 (til høyre). De finnes også i fargene gul, blå, hvit, oransje og lime.  Foto: Bodum
Problemet gjelder Bodums Fyrkat-griller, modell 10630 (til venstre) og 11421 (til høyre). De finnes også i fargene gul, blå, hvit, oransje og lime. Foto: Bodum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bærbare flergangsgriller er et miljøvennlig alternativ til engangsgrillen. At en grill blir varm og at glødende kull kan forårsake brann- og brannskader er intet nytt, men en kontrolltest fra EUs varslingssystem om farlige produkter, Rapex, viser at skålen under Bodums bærbare Fyrkat-griller når uforholdsmessig høy temperatur. Dette fører til økt risiko for brann og forbrenninger, melder selskapet. De to modellene det gjelder er avbildet over, og har modellnummer 10630 og 11421.

Les også: Slik renser du grillen raskt og effektivt

Du trenger imidlertid ikke levere grillen tilbake, Bodums designavdeling har jobbet frem en løsning på problemet.

– Vi kan nå tilby alle kunder som har kjøpt en Fyrkat kullgrill en ny innsats, som skal plasseres i grillens skål for å beskytte mot for høy temperatur, skriver selskapet i en pressemelding.

Med innsatsen vil ytterskålens makstemperatur senkes fra 71 til 43 grader.

Selskapet understreker at grillen ikke bør anvendes uten den nye sikkerhetsforanstaltningen. Den er forøvrig gratis og kan bestilles på www.bodum.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer