Advarer mot brannfelle:
- Sjekk det

Eksperten råder «alle» mot å gjøre feilen som mange gjør i hjemmet.

FEILEN: Hender det at du har ledninger i klem i hjemmet? Det kan få store konsekvenser. Foto: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Dagbladet
FEILEN: Hender det at du har ledninger i klem i hjemmet? Det kan få store konsekvenser. Foto: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mandag morgen slo det bokstavelig talt gnister rundt en av de ansatte i Dagbladet da en kjøleskapsledning kom i klem.

Klokka var så vidt passert åtte på morgenkvisten og det var tid for å hente pålegg til frokosten fra felleskjøleskapet.

Plutselig sa det pang, og det begynte å gnistre under beina på den ansatte. En av kollegene så det hele på nært hold og gispet høyt.

- Det eksploderte, ropte hun sjokkert - og litt overdrevent.

Kjøleskapet ble ødelagt, sikringen var røket, og vi snakket om at hendelsen fort kunne ført til brann. Er dette en tabbe mange gjør i hjemmet sitt, og er det farlig?

Tar fyr raskt

Vi ringte Norsk brannvernforening og fikk et tydelig svar. De advarer mot å legge ledninger i klem.

Dersom ledningen blir skadd kan hvitevaren bli ødelagt og sikringen ryke. Det kan også oppstå brann på sekunder dersom det er brannbart materiale i umiddelbar nærhet.

Rolf Søtorp, administrerende direktør for Brannvernforeningen, sier at de har opplevd flere branntilløp som følge av ledninger i klem, hovedsakelig i dører.

- Det er veldig viktig å passe på at ledninger ligger fritt og trygt. Får du en kortslutning og du er uheldig kan det oppstå full brann på kort tid, sier Søtorp til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer