Advarer mot dette!

Her er vel de fleste av oss skyldige.

PRAKTISK: Men ikke server Grandiosaen slik. Foto: Martin Gramnæs
PRAKTISK: Men ikke server Grandiosaen slik. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er TV 2 hjelper deg som nå melder at man ikke skal gå for den som mange kjenner som «hybel-løsningen» når man skal spise Grandiosa.

For uinvidde er «hybel-løsningen» når selve pizzaeska benyttes som serveringsbrett, som bildet over viser.

Ikke gjør det

- Pappemballasjen er jo for å frakte pizzaen på en god måte fra oss til deg, sier kommunikasjonsdirektør i Orkla, Dag Olav Stokken til kanalen.

Han peker på flere grunner til at du ikke skal gjøre det. For det første er det trykkfarge på eska, som kan smitte over på pizzaen. Det er ikke veldig farlig, men man bør unngå slik eksponering. En annen grunn handler om hygiene.

Er du lei av at pizzarestene du varmer opp ikke blir helt optimale, og at bunnen ikke blir sprø? Da bør du ta en titt på dette tipset. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Du vet ikke hvem som har tatt på den, eller hva den kan ha kommet borti for eksempel på båndet i butikken, sier Stokken.

Holdbarhet

Pizza er en favoritt hos de aller fleste, men det er jo ikke alltid man orker å spise opp hele. Så hvor lenge varer den?

- Det er avhengig av hvilke typer råvarer som er benyttet på pizzaen. Pizza som inneholder kjøttprodukter, eller andre matvarer hvor bakterier vokser godt, vil ha kortere holdbarhet. Temperaturen i kjøleskapet vil også ha betydning - den bør være fire grader, har Eva Johanne Lillebakken, seniorrådgiver i Mattilsynets seksjon for biologisk mattrygghet tidligere sagt til DinSide.

- Måten pizzaen er emballert har også betydning for hvor lenge den holder seg. Bruk øyne og nese om du er usikker på om pizzaen kan spises. Har den forandret utseende eller farge? Lukter den som den skal eller lukter den gjæret, surt eller på andre måter annerledes enn den skal?

Er man flere som skal spise, holder det kanskje ikke med bare en. I videoen under, viser Embla hvordan du kan steke to pizzaer på en gang!

GENIALT: Er du lei av å steke pizza i to omganger fordi du ikke får plass til to frossenpizzaer på et stekebrettet? Da bør du prøve dette! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer