Advarer mot dobbeltforsikring

Forbrukerrådet mener dobbeltboligforsikringene kan være alvorlig villedende.

Forbrukerombudet, ved seksjonssjef Jo Gjedrem, mener du har all grunn til å være skeptisk til dobbeltboligforsikringene.   Foto: Forbrukerombudet
Forbrukerombudet, ved seksjonssjef Jo Gjedrem, mener du har all grunn til å være skeptisk til dobbeltboligforsikringene. Foto: Forbrukerombudet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet mener markedsføringen av forsikringsordningene som skal betale utgiftene på din gamle bolig dersom du kjøper ny og ikke får solgt kan være alvorlig villedende. Dette ifølge Dn.no.

Forbrukerombudet har sett nærmere på de nye produktene, og sier det er all grunn til å være skeptiske.

DinSide Bolig stilte også en rekke spørsmål ved vilkårene til forsikringen da vi så nærmere på den før jul i år. Her kan du lese mer om dobbeltboligforsikring.

Dn.no har fått tilgang til et brev Forbrukerombudet har sendt til en av tilbyderne, Norwegian Broker, samt DnB Nor Eiendom, som er en av de meglerne som formidler ordningen. I brevet stiller seksjonssjef i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem, spørsmål ved en del punkter:

  • Falsk trygghet: Forsikringen gjelder ikke for den som tegner den, men for den som eventuelt kjøper boligen. Det er altså en forsikring som for selger kun kan brukes salgsfremmende, eller i markedsføringsøyemed. Den som forsikringen gjelder for vil altså få kort tid til å sette seg inn i alle vilkårene.
  • Begrensninger: Forsikringen har endel vesentlige begrensninger, som det kan være vanskelig å få med seg; blant annet slår ikke forsikringen inn før etter cirka tre måneder, og du som selger må godkjenne alle bud over 90 prosent av prisantydning for at forsikringspengene skal utbetales.
Vurderer du å kjøpe bolig som er dobbeltforsikret? Vi har sett nærmere på disse forsikringene: Se hva du bør være spesielt obs på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer