Problemer med frosne rør

Advarer mot dyre rørskader

Selv om strømmen har vært dyrt i det siste, vil prisen ved å ha fått frosne og ødelagte rør bli mye høyere.

FINN DENNE: Skrur du til hovedstoppekrana i tide kan du kanskje forhindre ei veldig dyr regning. Foto: Berit B. Njarga.
FINN DENNE: Skrur du til hovedstoppekrana i tide kan du kanskje forhindre ei veldig dyr regning. Foto: Berit B. Njarga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg håper ikke folk har spart på strømmen de siste ukene. Strømmen er dyr nå, men frostskader er mye, mye dyrere.

Det sier kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende. En typisk skade hos forsikringsselskapet er vann som strømmer inn i hus og hytter, når mildværet smelter isen.

– Jeg kan garantere at vi kommer til å få inn mange skader de kommende ukene. Det er ikke så lett å oppdage rørskadene, før isen smelter igjen. De oppstår nemlig når været skifter. Nå gjelder det å følge med for å unngå unødig store følgeskader, forklarer Slettemoen.

Flere vannlekkasjer på Vestlandet

Og hun har et poeng. Mandag morgen var det flere vannlekkasjer på Vestlandet. Blant dem var en større lekkasje på et kjøpesenter i Askøy utenfor Bergen.

– På Askøy renner det vann gjennom tre etasjer, det er det vi vet foreløpig. Det er snakk om et kjøpesenter, sa vaktkommandør Helge Lund ved 110 Vest til Bergens Tidende mandag morgen.

Der har brannvesenet vært mye ute, natt til mandag, i forbindelse med sprinkleranlegg som har gått lekk.

– Det er den beryktede «fra minus til pluss». Vann har frosset i kuldeperioden og sprengt rør. Så tiner det frosne til vann igjen, og da går vannet ut der det er sprukket, sier Lund til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.