Advarer mot gamle varmtvannsberedere

Gamle beredere lagde vannskader for 96 millioner kroner, ifølge forsikringsselskap.

GAMMEL VARMTVANNSBEREDER? Varmtvannsberedere varer ikke evig. Ifølge forsikringsselskap, lagde gamle beredere vannskader for 96 millioner kroner i fjor. Skriver du årstallet på berederen, er det lettere å se når du kan forvente at den må byttes. Anbefalt brukstid er mellom 10 og 20 år, avhengig av hvilken bereder du har. Foto: Kristin Sørdal
GAMMEL VARMTVANNSBEREDER? Varmtvannsberedere varer ikke evig. Ifølge forsikringsselskap, lagde gamle beredere vannskader for 96 millioner kroner i fjor. Skriver du årstallet på berederen, er det lettere å se når du kan forvente at den må byttes. Anbefalt brukstid er mellom 10 og 20 år, avhengig av hvilken bereder du har. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Gamle beredere lagde vannskader for 96 millioner kroner, ifølge forsikringsselskapet If.

De viser til fjorårets skadestatistikk som avslørte at forsikringsbransjen håndterte 1871 vannskader hvor årsaken var slitasje og elde eller lokal korrosjon på varmtvannsberederen.

Disse vannlekkasjene alene gjorde skader for 96 millioner kroner i privathjem og bedrifter, ifølge tall fra Finans Norge.

Fra tidligere vet vi at antallet innmeldte vannskader til forsikringsselskapene økte med med ti prosent fra 2018 til 2019. Sintef Community tror slurv og dårlig kompetanse har en del av skylda.

Av de totalt 20.000 vannskadene fra innvendige vannrør, viser statistikken at hele 45 prosent skyldtes slitasje og elde.

Kjøkkenproblem

Ifølge If, skjer veldig mange av de omfattende vannskadene i borettslag og sameier der varmtvannstankene står i skap uten sluk på kjøkkenet. Da kan det gjerne være skader i flere leiligheter, hvor vann renner gjennom etasjene.

Tidligere var det mulig å installere beredere i alle rom uten å ha sluk eller lekkasjesikring, men dette er nå endret slik at det i alle nye boliger hvor det skal installeres ny bereder på for eksempel kjøkkenet, må den sikres mot lekkasje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.