Rengjøring av grill:

Advarer mot grillbørsten

Det er viktig å rengjøre grillen, men bruker du metallbørste, må du være forsiktig.

VASKE GRILLEN MED LØK?: Blir grillristen ren av løk-skrubb? Vi fikk kokken til å teste trikset for oss! Video: Mathias Herseth Spieler/ The Flying Culinary Circus / FCCBBQ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å vaske en grill er noe av det enkleste du kan gjøre, i hvert fall om du har gassgrill. Du kan la grillen gjøre nesten hele jobben: Skru opp brennerne, svi av matrestene, og børst over med en grillbørste.

En god grillbørste er effektiv, men du bør være forsiktig med den. Akkurat som vanlige børster, hender det at de mister litt av busta, og de skarpe metallflisene kan gjøre stor skade, om de havner i maten og noen skulle være så uheldige å spise dem.

En studie fra 2016 viser at rundt 1700 amerikanere måtte på legevakten etter å ha fått i seg metallfliser i grillmat, ifølge Otolaryngology-Head and Neck-Surgery. (Otolaryngologi er den delen av medisin som gjelder øre-nese-hals, journ.anm.)

Flesteparten av de skadde hadde skader i munn og svelg, men i de mest alvorlige tilfellene ble det skade på magesekk og tarmer, melder Consumer Reports.

De advarer mot å bruke børster i metall.

Amerikanske Consumerreports er et uavhengig, abonnementsbasert forbrukernettsted, advarer mot metallbørstene, eller alvorlige skader som følge av bruk.

Vær forsiktig!

Ifølge Hedda Holth, pressevakt ved OUS er ikke dette noe Skadelegevakten registrerer systematisk. Dette kan være et godt tegn, men det er likevel ingen grunn til å være uforsiktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer