Farevarsel om full storm

Advarer mot kraftige vindkast

Nå bør du sikre løse gjenstander og unngå ferdsel på utsatte steder.

FAREVARSEL: Det er meldt kraftige vindkast flere steder i Norge torsdag formiddag og ettermiddag. Her fra en storm i januar i 2019. Foto: Øistein Norum Monsen
FAREVARSEL: Det er meldt kraftige vindkast flere steder i Norge torsdag formiddag og ettermiddag. Her fra en storm i januar i 2019. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meteorologisk institutt advarer om kraftige vindkast i formiddag og ettermiddag på Østlandet og i flere fylker på Vestlandet, Sørlandet og i Troms.

– Fra torsdag formiddag til torsdag kveld er det ventet kraftige vindkast fra sør, omkring 25-33 m/s. Vinden øker først i sør. Sent torsdag kveld dreier vinden sørvest-vest og minker gradvis, skriver Meteorologisk institutt.

Det meldes også om mye nedbør i Innlandet fylke med gult farenivå.

Men hva innebærer faktisk så kraftige vindkast og hva bør du gjøre i forkant?

Så sterk er vinden

En kikk på Beauforts vindskala, viser at full storm tilsvarer vind på opptil 100 kilometer i timen! Sterk storm er ends kraftigere, og er definert som vind på mellom 28,5 og 32,6 m/s. Dette tilsvarer fra 103-117 kilometer i timen.

Overfor Dinside forteller statsmeteorolog Magnus Ovhed at vinden i Nord-Norge har roet seg nå, men det kan henge igjen litt vind på Finnmarkskysten et par timer til.

Det forventes vind på 25-33 meter per sekund i Vestland og Rogaland og 25-30 m/s i Agder.

– For Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud kan vindkastene komme opp i 15-20 m/s i indre strøk og 25 m/s langs kysten, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer