Høye strømpriser:

Advarer mot ny «trend»

- Vi frykter for brannsikkerheten, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

FARE: Mange nordmenn bruker vaskemaskin og tørketrommel på nattestid når strømmen er billigst. Foto: Shutterstock/Tryg Forsikring
FARE: Mange nordmenn bruker vaskemaskin og tørketrommel på nattestid når strømmen er billigst. Foto: Shutterstock/Tryg Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De skyhøye strømprisene har fått mange nordmenn til å vaske klær på kvelds- og nattetid - da strømmen ofte er billigst.

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring, gjennomført av analyseinstituttet YouGov, svarer hele 28 prosent at de bruker tørketrommelen om natta mens de sover.

- Vi har forståelse for at folk forsøker å spare strøm der de kan, men vi frykter for brannsikkerheten, spesielt ved bruk av tørketrommel hvis man lar denne gå mens alle sover i huset, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

- Ikke overrasket

Når loet i maskinen blir varmt, risikerer man at det kan antenne.

- Av branner i husholdningsutstyr DSB har registrert de siste fem åra, startet 35 prosent av disse i vaskemaskin eller tørketrommel, sier Brandeggen.

Også brannvesenet mener store variasjoner i strømprisen på dag- og nattetid gjør at folk tar en unødvendig risiko for å spare penger, skriver Tryg Forsikring i pressemeldingen.

- Vi er ikke overrasket over disse tallene. Strømmen er billigst om natta, og når vi i tillegg har fått en nettleiemodell som oppfordrer til forbruk om natta, så er dette i strid med god brannforebygging, sier Ole Johan Ingebrigtsen ved Nordhordland og Gulen interkommunale brannforebyggende avdeling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.