Høye strømpriser:

Advarer mot ny «trend»

- Vi frykter for brannsikkerheten, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

FARE: Mange nordmenn bruker vaskemaskin og tørketrommel på nattestid når strømmen er billigst. Foto: Shutterstock/Tryg Forsikring
FARE: Mange nordmenn bruker vaskemaskin og tørketrommel på nattestid når strømmen er billigst. Foto: Shutterstock/Tryg Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De skyhøye strømprisene har fått mange nordmenn til å vaske klær på kvelds- og nattetid - da strømmen ofte er billigst.

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring, gjennomført av analyseinstituttet YouGov, svarer hele 28 prosent at de bruker tørketrommelen om natta mens de sover.

- Vi har forståelse for at folk forsøker å spare strøm der de kan, men vi frykter for brannsikkerheten, spesielt ved bruk av tørketrommel hvis man lar denne gå mens alle sover i huset, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

- Ikke overrasket

Når loet i maskinen blir varmt, risikerer man at det kan antenne.

- Av branner i husholdningsutstyr DSB har registrert de siste fem åra, startet 35 prosent av disse i vaskemaskin eller tørketrommel, sier Brandeggen.

Også brannvesenet mener store variasjoner i strømprisen på dag- og nattetid gjør at folk tar en unødvendig risiko for å spare penger, skriver Tryg Forsikring i pressemeldingen.

- Vi er ikke overrasket over disse tallene. Strømmen er billigst om natta, og når vi i tillegg har fått en nettleiemodell som oppfordrer til forbruk om natta, så er dette i strid med god brannforebygging, sier Ole Johan Ingebrigtsen ved Nordhordland og Gulen interkommunale brannforebyggende avdeling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer