Ikea Varmblixt

Advarer mot overpris

Ikeas nye Varmblixt-kolleksjon ble utsolgt på rekordtid. Nå advarer designeren folk mot å kjøpe lampene til «vilt mye penger» på bruktmarkedet.

UTSOLGT: Denne lampa er veldig populær og forsvant raskt ut av Ikeas hyller. Foto: Celina Stamper Foto: Celina Stamper
UTSOLGT: Denne lampa er veldig populær og forsvant raskt ut av Ikeas hyller. Foto: Celina Stamper Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka lanserte Ikea sin nye Varmblixt-kolleksjon, som er et samarbeid med den anerkjente hollandske designeren Sabine Marcelis.

Stod i kø

Ikea gjorde et sjakktrekk i å forhåndslansere kun i fysisk butikk, så folk flokket til varehusene for å få kloa i de nye produktene. På Ikea Slependen stod folk i kø på morgenen lanseringsdagen.

Særlig ett produkt har vært ekstra populært, Varmblixt LED gulv- og vegglampe - også kalt for «donutlampa», til 749 kroner. Den ble raskt utsolgt, til skuffelse blant flere.

En av dem som måtte gå tomhendt hjem, var Joakim Tjøstheim.

Han hadde tatt turen til møbelbutikken på Slependen i ens ærend for å kjøpe lampa.

- Jeg liker ikke å bytte ut ofte, og vil ha ting som varer og jeg trenger, sier han til DinSide da vi var innom Ikea på Slependen torsdag ettermiddag.

Designeren advarer

Som det ofte blir med et populært utsolgt produkt, tyr folk til bruktmarkedet.

På Finn har DinSide kommet over en rekke annonser for både kjøp og salg. Salgsprisene på donutlampa har ligget over den originale prisen, den dyreste vi har sett har vært på 1800 kroner. Over dobbel pris, men langt i fra så høyt som i Nederland, hvor en av lampene så ut til å gå for 5000 euro, altså 55 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer