Smarte produkter og sikkerhet:

Advarer mot smarte produkter:
- Meget dårlig sikkerhet

Tre av fire frykter for sikkerheten og personvernet. Nå ønsker Forbrukerrådet at det skal stilles krav til IKT-sikkerhet for produkter som er koblet på nett.

DÅRLIG SIKKERHET: Forbrukerrådet mener sikkerheten i en rekke smart produkter er for dårlig, noe sikkerhetseksper Chris Dale er enig i. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG SIKKERHET: Forbrukerrådet mener sikkerheten i en rekke smart produkter er for dårlig, noe sikkerhetseksper Chris Dale er enig i. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som stadig flere produkter kobles på nett og kommuniserer med hverandre, påpeker Forbrukerrådet at det finnes et utall av eksempler på produkter med sikkerhetshull som åpner for målrettede hackerangrep, svindel og identitetstyveri.

Samtidig viser en spørreundersøkelse Forbrukerrådet har gjennomført at tre av fire frykter at grunnleggende sikkerhet og personvern ikke blir ivaretatt.

Nå etterspør Forbrukerrådet strengere sikkerhetskrav for smarte og oppkoblede produkter.

Mange eksempler på hackede produkter

For å illustrere problemet viser Forbrukerrådet til en rekke eksempler på produkter som er blitt hacket i inn- og utland de siste årene.

Her finner vi alt fra en TV og et sex-leketøy til leker, dørlåser og GPS-klokker for barn. Dinside har blant annet skrevet om dukken Cayla, hacking av smarthjem tidligere, og en rekke artikler om problemer med GPS-klokker for barn.

Men har man grunn til å bekymre seg for sikkerheten og eget personvern ved bruk av digitalt oppkoblede produkter, slik mange nordmenn ifølge den tidligere nevnte spørreundersøkelsen gjør?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer